Au trecut șase săptămâni de la instalarea guvernului Orban, iar domnul Raed Arafat continuă să fie secretar de stat în ministerul de Interne.
Se apropie momentul în care guvernul PNL va trebui să aleagă: este de partea sutelor de mii de români care au ieșit în stradă în noiembrie 2015, după cumplita tragedie de la Colectiv, sau de partea grupurilor de interese care-l susțin pe Raed Arafat?
Raed Arafat a devenit un simbol.
Un simbol al morții și al eșecului statului român.
Nu am uitat dezastrul intervenției din munții Apuseni, când Aura Ion a murit de frig, așteptând salvatorii.
Nu am uitat accidentul aviatic de pe Sutghiol, când salvatorii s-au dus în misiune cu o barcă nefuncțională.
Nu am uitat tragedia de la Colectiv, când guvernul Ponta a blocat trimiterea la tratament în străinătate a marilor arși, deși știa că în România sunt zero condiții – zero! – să fie tratați corespunzător.
Nu am uitat. Și sper ca nici procurorii să nu uite: crima și complicitatea la crimă nu se prescriu.
Știu că sunt încă mulți oameni naivi, adăpați la izvorul de minciuni al Antenei 3, care-l văd pe Raed Arafat ca pe un erou. Lor trebuie să li se pună clar: SMURD nu e făcut cu banii aduși de acasă de domnul Arafat. Această instituție este realizată printr-o investiție uriașă a statului român. Bugetele însumate ale instituțiilor pe care le conduce Arafat ajung la aproape 0,5% din PIB, adică circa 450 de milioane de euro pe an. Nu mai puțin de 30.000 de oameni se află în subordinea lui Raed Arafat. Sunt convins că în România sunt destui oameni buni care, cu un asemenea buget, uriaș, puteau realiza mult mai mult. Puteau salva vieți.
Filmările de la intervenția la incendiul de la Colectiv, ascunse de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), arătau ce debandadă a fost în acea seară. Din acest motiv, filmările n-au fost publice și nu au ajuns la procurori: pentru a-l proteja pe dr. Arafat, care trebuia să coordoneze salvarea celor răniți.
Domnule Orban, poate știți sau nu, dar Raed Arafat conduce sistemul de intervenții de urgență de peste 11 ani. Băsescu, Cioloș și chiar și Dragnea s-au confruntat cu el. Toți au pierdut, iar Raed Arafat a rămas stăpân absolut al sistemului de stat pentru intervenții de urgență. Aveți curajul să-l dați jos pe Raed Arafat, domnule Orban? În fața cui răspundeți: a românilor sau a grupurilor de interese din spatele doctorului Arafat? De aceste răspunsuri s-ar putea să depindă cariera dvs. politică.