16 decembrie 2019, ziua în care eroii de la Revoluție au fost insultați. Trecutul de fosilă comunistă al scabrosului Meleșcanu


16 decembrie 2019, ziua în care eroii de la Revoluție au fost insultați. Trecutul de fosilă comunistă al scabrosului Meleșcanu

Cu un gest de insultă la adresa eroilor martiri din 1989, Teodor Meleșcanu a deschis ședința solemnă din Parlament dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția română. Teodor Meleșcanu a deținut funcții importante în aparatul puterii comuniste, inclusiv la nivel diplomatic.

Astăzi, în fața Parlamentului Meleșcanu spunea că: „În România, spre deosebire de alte state din Europa Centrală şi de Est, chiar dacă prăbuşirea regimului comunist s-a produs de o manieră bruscă şi violentă, construirea unui nou sistem politic deschis, ataşat valorilor occidentale, a fost îmbrăţişată rapid de către toţi românii, cu toţii am fost uniţi de dorinţa de a rupe legătura cu trecutul şi de a vedea sfârşitul comunismului. Am preţuit mai mult decât orice ideea de libertate, de egalitate de şanse şi de prosperitate şi am dorit să construim o societate democratică cu o economie de piaţă liberă”.

El a spus că la 30 de ani de la căderea comunismului se poate observa că impactul pe care democraţia l-a avut asupra societăţii se manifestă.

„Tranziţia către democraţia a fost cu atât mai mult accelerată de dorinţa României de a se reconecta cu Europa”, a afirmat Meleşcanu.

Grav este că fostul membru al PCR declara senin în decembrie 1989, aflat la Viena, că „e pace și liniște în România” chiar în timp ce la Timișoara erau omorâți români.

”În ziua de 18 decembrie 1989, a doua zi după măcelul de la Timișoara, presa internațională fremăta, avea interdicție să intre pe teritoriul României, drept pentru care căuta să abordeze orice oficial al regimului de la București aflat în afara granițelor. Domnul Meleșcanu se afla la Viena. Un mușuroi întreg de jurnaliști l-a înconjurat, domnia sa se afla la o sucursală ONU din capitala austriacă și l-au întrebat, s-a transmis chiar la unele televiziuni în direct, ce se întâmpla la Timișoara.

Cu aceeași jovialitate pe care o cunoașteți și, dacă îmi amintesc bine, chiar și cu un trabuc în colțul gurii, domnul Meleșcanu a anunțat că e pace și liniște în România, nu se întâmpla absolut nimic alarmant și că poporul român este mobilizat pentru îndeplinirea sarcinilor trasate de Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român”, povestea Doru Braia, în 2015, într-un interviu pentru B1 TV.

Meleșcanu s-a remarcat și ca servitor umil al dictatorului Nicolae Ceaușescu, căruia îi închina adevărate ode în revista „Flacăra”, în 1977: Doar prin gândirea genială a tovarășului Nicolae Ceaușescu, partidul nostru revoluționar a elaborat un ambițios proiect de dezarmare. Concepția partidului și statului nostru cu privire la obiectivele dezarmării, măsuri prioritare, căile si modalitățile de realizare a lor, au fost definite cu claritate în documentele Congreselor al IX-lea, al X-lea și al XI-lea, în cuvântările tovarășului Nicolae Ceaușescu, secretar general al PCR, președintele RSR.”

Parcursul lui Meleșcanu în perioada comunistă, potrivit evz.ro: "Născut în 1941, Teodor Meleșcanu a terminat Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, în 1964.  A făcut cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea Bucureşti, timp de doi ani, între 1964-1966. După care a fost imediat cooptat în diplomație, între 1966 și 1970, fiind ataşat diplomatic la Direcţia Juridică a Tratatelor din MAE. În această perioadă, mai precis între 1967 și 1968, a făcut cursuri postuniversitare la Universitatea din Geneva, Elveţia. Timp de trei ani (1967-1970) a urmat Institutul de Înalte Studii Internaţionale din Geneva.

Între 1970 și 1978 a fost Secretar III la Departamentul Organizaţii Internaţionale din MAE. În această perioadă, în 1973, și-a dat doctoratul în ştiinţe politice şi drept internaţional la Universitatea din Geneva.

Între 1978 și1985, Teodor Meleșcanu a fost Secretar II la Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU (Geneva, Elveţia). Între 1985 și 1990 a fost Secretar I la Departamentul Securitate Internaţională şi Dezarmare din MAE".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.