Firea face spume și-l aseamănă pe Ludovic Orban cu Dragnea. Premierul și Cîțu, amenințați cu plângeri penale


Firea face spume și-l aseamănă pe Ludovic Orban cu Dragnea. Premierul și Cîțu, amenințați cu plângeri penale

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, l-a „surprins” vineri, în timpul ședinței de Guvern, pe premierul Ludovic Orban cu o solicitare de 677 de milioane de lei din partea Primăriei Capitalei pentru facturile orașului și alte cheltuieli. 

Astfel, Ludovic Orban a răspuns că nu va da curs acestei cereri, mai ales că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei din fondul de rezervă, adăugând că solicitarea primarului Gabriela Firea este o „neobrăzare”.

CITIȚI ȘI: După ce l-a bălăcărit ca la ușa cortului, Firea se milogește de Orban să-i dea câteva sute de milioane pentru nevoile Primăriei. Liberalul s-a înfuriat: „este o neobrăzare”

În acest context, cu tupeul caracteristic, Gabriela Firea a precizat că va formula plângeri penale împotriva premierului și a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, dar și a funcționarilor publici, acuzându-i de abuz în serviciu, întrucât aceștia, de fapt, refuză să-i mai furnizeze sume astronomice de bani pe care să-i cheltuiască pe luminițe, pe tot felul de concerte, sau pe autobuze la suprapreț, așa cum a demonstrat că procedează din 2016 încoace.

De asemenea, extrem de obraznica Firea l-a comparat pe Ludovic Orban cu pușcăriașul Dragnea pentru că nu e lăsată să-și satisfacă hatârurile pe bani publici. 

Redăm mesajul Gabrielei Firea:

"Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului București sunt obligata de lege si onorata să îi reprezint pe locuitorii din Capitala.

Solicitam această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetatenilor.

În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general.

Nu poți duce intentionat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce.

Le reamintesc guvernanților că Primăria Municipiului București este singura din tara care, prin efectul legii, nu colectează taxe și impozite locale și ne finanțăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine!

Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare.

Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei.

Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni.

Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.