Dăncilă nu e singura care se plimbă cu elicoptere pe banii statului. Parchetul Romei îl anchetează pe Matteo Salvini pentru un lucru similar


Dăncilă nu e singura care se plimbă cu elicoptere pe banii statului. Parchetul Romei îl anchetează pe Matteo Salvini pentru un lucru similar

Viorica Dăncilă nu este singurul politician din Europa care folosește mijloace de transport aerian, plătite din bani publici pentru a se deplasa în campanie electorală prin țară. Justiţia italiană a adeschis o anchetă care-l vizează pe Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Lega, pe care-l suspectează de faptul că a folosit în mod abuziv avioane şi elicoptere care i-au fost puse la dispoziţie pe când era ministru de Interne, au anunţat joi surse judiciare, relatează reuters.com.

Parchetul Romei vizează 35 de zboruri efectuate de către liderul Lega. Membrii Guvernului italian pot folosi avioane şi elicoptere în exerciţiul funcţiei, dar nu şi în campanie.

Acesta este obiectul anchetei care-l vizează pe Salvini, care a străbătut Italia în lung şi-n lat pe când era ministru, profitând în unele cazuri de deplasările sale oficiale pentru a organiza mitinguri politice.

”Toate zborurile mele instituţionale au fost efectuate din motive instituţionale (...). Nu am făcut-o niciodată pentru a pleca în vacanţă, spre deosebire de alţi politicieni”, a răspuns Salvini.

La finalul altei proceduri, Curtea de Conturi a Italiei a stabilit că Matteo Salvini a folosit în mod necuvenit aeronave puse la dispoziţia sa de stat. Însă Curtea a clasat dosarul, pe motiv că această practică nu a a costat nimic contribuabilul italian.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.