Continuă bâlciul în PSD. Dăncilă se lamentează și susține că ar putea fi exclusă din partid: "Mă aștept la orice"


Continuă bâlciul în PSD. Dăncilă se lamentează și susține că ar putea fi exclusă din partid: "Mă aștept la orice"

Fosta președintă a PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, joi seară, la televiziunea fugarului Ghiță, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că nu este exclus să fie dată afară din partid, așa cum au pățit alți foști președinți pesediști, Mircea Geoană și Victor Ponta.

”Nu ar fi exclus. Acest lucru a devenit o obișnuință și mă aștept la orice. Nu știu ce voi face, sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper să existe mai multă înțelepciune. De fiecare dată am dat afară și ce am câștigat? Eu sper să nu se ajungă la această situație.

Dacă se consideră că nu e nevoie să fiu președinte la femei, asta e. Nu o să fac din acest lucru un capăt de țară. Mi se pare un gest anormal ce a făcut domnul Stănescu. Am înțeles, la o zi după alegeri a trebuit să îmi dau demisia, dar acum, după două săptămâni să continuăm”, a declarat Viorica Dăncilă.

Amintim că Paul Stănescu a declarat, joi, că Dăncilă ar fi făcut blat cu Klaus Iohannis pentru a candida la alegerile prezidențiale.

"Cu doamna Dăncilă am avut o discuție tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi președinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, și doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înțelegerea a durat foarte puțin, șapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici.

După întâlnire, domnul președinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorba cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condițiile date. Eu m-am retras și am văzut cu toții ce a urmat“, a zis Stănescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.