Bizara declarație de avere a premierului. Ludovic Orban susține că el și soția șomeră s-au descurcat cu doar 3000 de lei pe lună în 2018


Bizara declarație de avere a premierului. Ludovic Orban susține că el și soția șomeră s-au descurcat cu doar 3000 de lei pe lună în 2018

Nebuloasa din jurul slujbei avute de liderul PNL, premierul Ludovic Orban, în ultimul an și felul în care și-a câștigat existența în perioada în care nu a mai ocupat o funcție publică s-au adâncit și mai tare după declarația de avere publicată de acesta cu chiu cu vai pe siteul Guvernului, abia la o lună de la preluarea mandatului de șef al Guvernului (calitate în care câștigă aproximativ 17.000 de lei net pe lună). Este totuși greu de crezut că Orban și soția au trăit în 2018 cu doar 3000 de lei pe lună, așa cum rezultă din declarația cu pricina, în condițiile în care partenera sa de viață nu a avut niciun venit, iar Orban este fumător. Chiar înrăit, după unele păreri. Țigările, chiar și cele mai ieftine, sunt totuși foarte scumpe, iar un român cu asemenea venituri nu și le-ar permite.

Vezi declarația de avere AICI

Ludovic Orban a câștigat în tot anul trecut doar 37.000 de lei (puțin peste 3.000 de lei pe lună), iar soția sa nu a avut niciun venit în 2018, arată declarația de avere a premierului.

Familia Orban nu deține niciun teren, niciun apartament și nicio casă de locuit, ci doar o casă de vacanță, dobândită în 2014. Ludovic Orban spune că are un automobil Volkswagen din 2007.

La rubricile bijuterii, obiecte de artă sau alte bunuri mobile nu este trecut nimic în declarația de avere. Ludovic Orban nu apare ca având vreun cont la bănci, doar soția sa, Mihaela figurând cu două conturi, în valoare totală de aproape 12.000 de euro.

Mihaela Orban nu a avut niciun venit anul trecut, potrivit declarației de avere, iar Ludovic Orban a câștigat 28.356 de lei (net) de la Revicond Canal Tech SRL din comuna Rîciu (Mureș) și 9.000 de lei (net) de la SCP Doru Trăilă & Asociații (societate de avocatură a fostului soț al deputatului PNL Cristina Trăilă).

Ludovic Orban a confirmat cam iritat faptul că în ultimul an a trăit cu un venit de 3.000 de lei pe lună.

"Da. Asta e problema dumneavoastră? Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți. Cel mult, poți să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, întrebat dacă în ultimul an a trăit cu 3.000 de lei pe lună.

Și ceilalți membri ai guvernului și-au publicat (cu mare întârziere, după cum remarca recent jurnalista Emilia Șercan, în repetate rânduri pe pagina sa de Facebook) declarațiile de avere, care pot fi consultate pe pagina oficială a guvernului. CLICK AICI.

La o primă vedere, miniștrii liberali au conturile doldora de lei și euro, deși nici situația lor profesională nu diferă prea mult a pesediștilor bogați - adică au ocupat mai toată cariera o funcție publică sau o slujbă la stat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.