Deputatul USR Claudiu Năsui nu e de acord ca Guvernul Orban să-și angajeze răspunderea pentru adoptarea bugetului pentru 2020


Deputatul USR Claudiu Năsui nu e de acord ca Guvernul Orban să-și angajeze răspunderea pentru adoptarea bugetului pentru 2020

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marți că nu este de acord ca Guvernul Ludovic Orban să își asume răspunderea pentru a adopta bugetul pentru anul 2020, întrucât legea bugetului "trebuie să treacă printr-un proces de dezbatere parlamentară".

CITIȚI ȘI: SURSE Guvernul ia în calcul adoptarea bugetului pentru 2020 prin angajarea răspunderii. Ludovic Orban: "E extrem de important să fie aprobat până la sfârșitul anului"

Mai mult, Claudiu Năsui a mai precizat că PNL trebuie să își asume răspunderea pe lucrurile în care s-a angajat în acordul politic cu USR.

"Legea bugetului, prin excelenţă, trebuie să treacă printr-un proces de dezbatere parlamentară. Într-adevăr, dacă deficitul cu care vrem să plecăm la drum este peste 3%, asta după ce ani la rând am spus - şi USR, şi PNL, şi celelalte partide - că nu este OK să treacă de 3% şi vrem să plecăm din start cu un deficit de 3%, într-adevăr şi dificultăţile în Parlament vor fi mai mari. Totuşi nu, eu cred că trebuie dezbatere parlamentară. Asumarea răspunderii ar trebui să vină pe lucrurile asupra cărora PNL s-a angajat împreună cu USR, cel puţin pe acordul politic. De exemplu: primari în două tururi, abrogarea recursului compensatoriu într-o formă în care România să nu sufere şi desfiinţarea secţiilor speciale", a spus Năsui.

Potrivit surselor Realitatea și G4mediaGuvernul Ludovic Orban intenționează să adopte bugetul pe anul 2020 prin angajarea răspunderii.

Premierul Ludovic Orban a precizat marți că vrea ca proiectul bugetului de stat pe anul 2020 să fie adoptat până la finalul anului 2019 pentru a se asigura predictibilitatea în economie. 

"Am discutat cu colegii mei din Guvern, cu colegii de partid și cu parteneri din coaliție, că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârșitul anului. Toate autoritățile locale, toate firmele și toți cetățenii trebuie să cunoască prevederile Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la finalul anului, astfel încât să își adapteze acțiunea, autoritățile locale trebuie să își adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată declanșa toate proiectele de investiții planificate pentru 2020. Firmele să își poată adapta politica firmei. De asemenea, fiecare cetățean, mai ales angajații din sectorul public trebuie să știe la ce venituri să se aștepte în cursul acestui an", a zis Ludovic Orban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.