Orlando, găuritorul bugetului, a depus moțiune împotriva ministrului Florin Cîțu. Reacția calmă a premierului: "Ne bucură"!


Orlando, găuritorul bugetului, a depus moțiune împotriva ministrului Florin Cîțu. Reacția calmă a premierului: "Ne bucură"!

PSD a depus luni la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, cu titlul "Guvernare PNL – numele tău este austeritate". Anunțul a fost făcut de fostul ministru de Finanțe, Orlando Teodorovici. 

Pesediștii, sub oblăduirea lui Orlando, dau vina pe Guvernul PNL, de abia instaurat, pentru deprecierea leului în raport cu moneda euro. 

"Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanșa de declarații iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook și aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziții oficiale și atitudini publice <asumate>, atunci am ajuns în situația unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii țări", se arată în textul moțiunii simple.

În acest context, premierul Ludovic Orban a declarat luni că este jenant demersul PSD, PNL având ocazia de a "prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de acești guvernanți iresponsabili care au mințit cu nerușinare, care au schimbat legea ca să nu-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat".

"Sunt jenanți cei din PSD să depună moțiune împotriva ministrului Finanțelor după dezastrul bugetar și financiar pe care l-au creat. Dar ne bucură că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de acești guvernanți iresponsabili care au mințit cu nerușinare, care au schimbat legea ca să nu-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat. Ne bucurăm și vom prezenta toate aceste date despre comportamentul ticălos și iresponsabil al celor care vor să facă o moțiune împotriva ministrului Finanțelor", a precizat premierul Ludovic Orban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.