Adrian Năstase nu avea ce căuta la Cotroceni de 1 Decembrie! Minciuna sfruntată a Administrației Prezidențiale. „Este ca un act de schizofrenie politică”


Adrian Năstase nu avea ce căuta la Cotroceni de 1 Decembrie! Minciuna sfruntată a Administrației Prezidențiale. „Este ca un act de schizofrenie politică”

Imaginile cu unul dintre cei mai corupți politiceni post 1989, fostul premier Adrian Năstase, zâmbind relaxat la recepția de la Cotroceni, cu ocazia, Zilei Naționale a României, au stârnit revoltă în mediul online unde s-au cerut explicații pentru această situație anormală în condițiile în care președintele Klaus Iohannis este, cel puțin la nivel declarativ, adversar declarat al corupției și gangsterilor PSD.

Potrivit unor articole de presă, Adrministrația Prezidențială ar fi explicat că invitarea fostului condamnat pentru fapte de corupție s-ar fi făcut ”conform legii” având în vedere că Adrian Năstase este deţinător al Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, ceea ce atrage automat şi invitarea sa. De ce nu i s-a retras însă până acum acest ordin nu a explicat nimeni și nici nu pare că se fac pași în direcția asta.

Jurnalistul Mălin Bot scrie pe pagina sa de Facebook că Administrația Prezidențială putea evita invitarea lui Năstase căruia, de altfel, i se putea retrage și Ordinul.

Redăm integral mai jos postarea lui Mălin Bot:

„Iohannis nu era obligat în niciun fel să îl invite pe dublul infractor Adrian Năstase.

Mai mult chiar, Societatea Timișoara i-a cerut să-i retragă Ordinul pentru că legea prevede că se pierde distincția dacă survine o condamnare.

Iohannis a ignorat aceastaă cerere.

Nastase nu a mai fost invitat în anii trecuți, deci nu există nicio "obligație" legală, deci e o minciună sfruntată explicația Administrației Prezidențiale.

Prezența lui Nastase la Cotroceni contrazice tot ce a spus Iohannis în campania electorală.

Este ca un act de schizofrenie politică.

Sper că este opera unei cârtițe a mafiei PSD aflată sus de tot în Administrația Prezidențială.

Sper să vedem o demitere pentru acest gest de sfidare la adresa tuturor celor care au votat Iohannis.

Vă invit foarte serios să îi scrieti lui Iohannis pe pagina de Facebook, sau la această adresă de mail [email protected] ce părere aveți despre prezența lui Nastase acolo.

Datorează o explicație pentru 6,4 milioane de oameni onești care în niciun caz nu l-au votat că să îl reabiliteze pe Marele Corupt Nastase.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.