PSD vrea să pună în pericol siguranța țării. Reacția unui deputat PNL: "Politica de apărare a României nu poate fi condusă așa cum înțeleg pesediștii să-și conducă partidul"!


PSD vrea să pună în pericol siguranța țării. Reacția unui deputat PNL: "Politica de apărare a României nu poate fi condusă așa cum înțeleg pesediștii să-și conducă partidul"!

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi punctează modul în care PSD cere, de fapt, ca siguranța României să fie pusă în pericol.

"Vor tocmai tăierea fondurilor pentru achiziționarea sistemelor Patriot, parte esențială a programului de înzestrare a Armatei", subliniază liberalul. 

Mai mult, Ovidiu Reațchi atrage atenția că "politica de apărare a României nu poate fi condusă așa cum înțeleg pesediștii să-și conducă partidul".

Redăm comunicatul liberalului:

"După ce au pus economia într-o situație foarte dificilă, pesediștii încep să dea indicații obraznice despre cum ar fi trebuit construită rectificarea bugetară sau despre cum ar trebui să arate bugetul pe 2020. Așa că vor tocmai tăierea fondurilor pentru achiziționarea sistemelor Patriot, parte esențială a programului de înzestrare a Armatei.

Este important să achiziționăm acum sistemul Patriot pentru a rămâne consecvenți angajamentelor luate în cadrul NATO.

Lecțiile pe care PSD încearcă să le dea actualului Guvern despre felul în care trebuie construit bugetul pe 2020 arată încă o dată iresponsabilitatea acestui partid nu doar față de securitatea României, ci și față de angajamentele pe care ni le-am asumat în cadrul NATO. Politica de apărare a României nu poate fi condusă așa cum înțeleg pesediștii să-și conducă partidul.

Dacă în ultimii 3 ani de guvernare, gândirea strategică a PSD nu ar fi blocat programele de înzestrare a Armatei, dacă până acum am fi achiziționat corvetele și bateriile de coastă, programe prioritare pentru apărare și descurajare la Marea Neagră, cheltuielile pe anul 2020 ar fi putut fi gândite altfel.

Securitatea nu se obține gratis, iar România trebuie să aloce 2% din PIB pentru Apărare, cu atât mai mult cu cât săptămâna viitoare urmează un Summit NATO care se anunță deja complicat".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.