Cum a aruncat PSD cu banii în campania electorală pentru prezidențiale. Dăncilă a cheltuit de 4 ori mai mult decât Iohannis în turul 2


Cum a aruncat PSD cu banii în campania electorală pentru prezidențiale. Dăncilă a cheltuit de 4 ori mai mult decât Iohannis în turul 2

AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) a publicat datele cu privire la cheltuielile de campanie pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit AEP, pentru campania Vioricăi Dăncilă din turul al doilea, PSD a cheltuit o sumă absolut halucinantă - 1,5 milioane de lei. În comparație, campania lui Klaus Iohannis a costat de aproape 4 ori mai puțin - 400.000 lei.

Cea mai mare parte din cei 1,5 miloane de lei cheltuiți pentru Dăncilă au provenit din fonduri private. Ca în primul tur, campania lui Dăncilă a costat cel mai mult, 18,2 milioane de lei. 

Conform legii, doar candidatii care au obținut cel puțin 3% în primul tur au dreptul la decontarea cheltuielilor din bani publici. Astfel, 6 din 14 candidați își vor primi înapoi banii din buzunarul românilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.