Tudorel Toader, imaginea ipocritului fără limite. Fostul valet PSD vrea un nou mandat de rector, susținând că activitatea sa nu a afectat imaginea Universității


Tudorel Toader, imaginea ipocritului fără limite. Fostul valet PSD vrea un nou mandat de rector, susținând că activitatea sa nu a afectat imaginea Universității

Fostul valet al PSD, Tudorel Toader a anunțat că vrea să candideze pentru un nou mandat de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, considerând că a făcut multe lucruri bune în această postură. De parcă ipocrizia afișată de fostul ministru nu ar fi fost suficientă, acesta mai susține că activitatea sa la minister nu a afectat imaginea Universității.

„Am avut ședinta Consiliului de Administrație al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Consiliul de Administrație însemnând rector, prorectori, decani, directorul Institutului de Cercetări Interdisciplinare, directorul general.

Sigur, am prezentat planul operațional, plan care presupune modalitățile concrete de punere în aplicare a programului managerial. Sigur, noi suntem conștienți de faptul că mai avem o perioadă scurtă din mandatul în care ne aflăm. Și atunci, în acest context, dar nu sub, să spunem, circumstanțele respective, am anunțat faptul că îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de rector, a declarat senin Toader pentru Radio HIT, citat de ziare.com.

Fostul ministru a precizat că a transmis conducerii că apreciază toată activitatea desfășurată.

„Le-am mai spus că le apreciez activitatea desfășurată, pentru că eu chiar cred că sunt multe reușite la nivelul Universității în perioada acestui mandat. Iar acele reușite nu mi le asum eu, că le-am facut eu, echipa. Echipa care înseamnă rector, prorectori, decani. În contextul ăsta am anunțat două lucruri:

1. Personal privind faptul că îmi depun candidatura.

2. Intenția faptului că dacă voi fi ales în funcția de rector intenționez să continui activitatea executivă la nivelul Universității în principal cu actuala structură de conducere, înseamnă majoritatea. Sigur poate unu nu vrea…pot fi cazuri și cazuri, dar intenția mea a vizat întreg aparatul executiv aflat astăzi în exercițiu”, a mai spus Toader.

Toader a ținut să precizeze că dorește ca activitatea sa de la minister să nu fie amestecată cu cea de la Universitate.

Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector. Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite. Prin urmare, eu vorbesc despre modul în care am exercitat și exercit prerogativele de rector, vorbesc despre modul în care mi-am îndeplinit obiectivele din programul managerial. N-aducem aici ministerul, cum n-am dus la minister rectoratul”, a spus el.

Întrebat cum le-ar răspunde celor care consideră că activitatea sa ca ministru a afectat imaginea Universității, Toader a spus că:Nu a avut nicio legatură. Dovadă stau realizarile pe care noi le-am făcut, atins, în exercițiul acestei funcții, eu împreună cu prorectorii, decanii”.

Amintim că la Iași au apărut mesaje cu „#Demisia, Tudorel” în jurul Universității dar și pe imobilul în care acesta locuiește Toader.

Citiți mai multe aici: Revoltă la Iași împotriva lui Tudorel Toader. Mesaj cu „#Demisia, Tudorel” pe casa fostei slugi PSD și lângă Universitate

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.