Îmi cer iertare! Am votat cu Iohannis


Îmi cer iertare! Am votat cu Iohannis

Îmi cer iertare tuturor românilor! Da, am fost la vot și am pus ștampila pe numitul Klaus Iohannis.

- Îmi cer iertare pentru că, ani întregi, Iohannis a fost notarul PSD, semnând tot ce i-a pus Liviu Dragnea sub nas. A dat-o afară pe Kovesi, a semnat legea care a eliberat înainte de termen mii de deținuți periculoși, a desemnat trei guverne PSD.

- Îmi cer iertare pentru că Iohannis nu a făcut nimic pentru a reunifica România cu Republica Moldova. În cinci ani, a trecut o singură dată pe la Chișinău.

- Îmi cer iertare pentru că Iohannis nu a făcut nimic pentru ca diaspora să fie reprezentată în Parlament conform Constituției. În 2015, mii de oameni din Diaspora, inclusiv eu, i-am cerut să nu promulge legea prin care cei 4-5 milioane de români din străinătate erau reprezentați în Parlament de doar doi senatori și patru deputați, la nivelul județului Teleorman. La aceste alegeri, din 24 noiembrie, au votat în Diaspora peste 944.000 de persoane, cu 10.000 mai puțin decât la București. Or, Bucureștiul este reprezentat de 29 de deputați și 13 senatori. Sper ca Iohannis și PNL să nu-și facă iluzii: Diaspora a votat împotriva Ciumei Roșii, nu pentru un vechi uselist, leneș și arogant.

- Îmi cer iertare: Iohannis nu a fost un lider care să promoveze o reformă economică prin care să scoată România de la coada clasamentului european. Dimpotrivă, a blocat-o. În 2015, un grup de economiști, unii dintre ei fiind acum membri PNL, precum și oameni de afaceri – inclusiv subsemnatul – i-am cerut să nu se opună reducerii taxelor și impozitelor. Degeaba! Domnul Iohannis a făcut tot posibilul să blocheze reducerea poverii fiscale. „Liberalul” Klaus Iohannis, în realitate un bugetar care nu înțelege nimic din economia de piață, s-a comportat ca un socialist.

- Îmi cer iertare, am pus ștampila pe un președinte arogant care a jignit milioane de credincioși români, pe care i-a taxat drept „infatuați”. 

- Îmi cer iertare: cu acest președinte, România riscă să rămână în următorii cinci ani tot la coada Europei.

Mă simt responsabil pentru că nu am luptat destul ca să eliminăm corupția, sa desființăm PSD-ul și să coagulăm o mișcare de dreapta, adevărată. Dar le spun domnului Iohannis și celor care l-au manevrat în ultimii ani și i-au deschis drumul spre un nou mandat (nemeritat) la Cotroceni: nu vom abandona. Sunt un optimist. Vom învăța din greșeli și vom lupta în continuare pentru o Românie desprinsă de comunism, democratică, liberă și cu o economie puternică.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.