„Ăștia” votează. Medic român plecat în Franța: „Visul meu este să mă întorc în țară la pensie și să fac voluntariat pentru persoanele cu dizabilități”


„Ăștia” votează. Medic român plecat în Franța: „Visul meu este să mă întorc în țară la pensie și să fac voluntariat pentru persoanele cu dizabilități”

Gabriela Ghioca, medic român plecat în vestul Franței, în regiunea Pays de la Loire, traiește aceste zile electorale importante, în care diaspora copleșește din nou cu mobilizarea sa admirabilă, cu speranța să-și poată împlini un vis: ca după terminarea carierei de medic în Franța, să revină în România și să facă voluntariat pentru persoanele cu dizabilități.

„Visul meu este că după terminarea carierei de medic în Franța,când voi fi la pensie,să mă întorc în țară și să fac voluntariat într-un centru pentru persoane cu dizabilități. Mi-aș dori să întorc și cu asupra de măsură ceea ce datorez țării mele și compatrioților mei”, a scris doamna Ghioca pe Facebook.

Într-o declarație pentru Podul, Gabriela Ghioca a povestit că are opt ani de Franța, unde îi lipsesc mai ales frigul și zăpada. În Pays de la Loire nu ninge niciodată și asta face ca sărbătorile de iarnă să fie foarte triste. De ce a plecat din România? Și din cauza salariilor mici, dar mai ales din cauza condiției umilitoare în care s-a aflat ca medic. „O să râdeți, ce m-a convins să îmi fac"bagajele" a fost Băsescu cu declarația că 40% din diagnosticele medicilor sunt greșite,a spus-o prin 2009 sau 2010. Atunci mi-am spus că viitorul meu că medic va fi sumbru și nu greșeam de loc, am colegi care au ieșit la pensie anul asta cu 1200 de lei, va dați seama? Era o vânătoare de vrăjitoare atunci împotriva medicilor, o ura generală, media era aproape toată împotriva noastră încât simțeam că mă sufoc”, a declarat medicul pentru Podul.

De ce sistemul lor funcționează, iar al nostru a ajuns la coada Europei? „Pentru că există o selecție importantă, nu poți să ajungi într-un post,mserviciu, birou sau ce vreți fără să ai habar de ceea ce trebuie să faci, ceea ce nu e cazul la noi”, a conchis doamna Ghioca.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.