Nu mai votez “răul cel mai mic“!


Nu mai votez “răul cel mai mic“!

De prea mulți ani suntem păcăliți și ni se spune că, asta este, n-avem ce face, trebuie să votăm răul cel mai mic.

De prea mulți ani, în loc să construim o alternativă de dreapta la PSD, ne lăsăm păcăliți de niște impostori mediocri.

Iohannis sau Dăncilă? Eu nu vreau să pun ștampila pe nici unul din aceste personaje. Da, Dăncilă reprezintă Răul, Ciuma Roșie, pe Satana de Teleorman. Dar, în fond, pe cine reprezintă Iohannis? USL-ul. Un alt chip al PSD, zișii liberali îmbogățiți din contracte cu statul, aproape la fel de corupți și de populiști. Da, în 2014, PNL a divorțat de PSD și, ca să se mai spele de rugina roșie, a adus în partid și 2-3 oameni decenți. Dar, pe fond PNL, e un partid de baroni care se lăcomesc la pensiile speciale, care nu vor privatizare fiindcă firmele lor căpușează companiile de stat și care guvernează aruncând poporului rămășițe de la masa celor bogați.

Nu mă sperie amenințarea: „Și dacă iese Dăncilă?” Să fim serioși, nu va câștiga PSD-ul, are Iohannis destui care vor pune ștampila pe numele lui. Dar eu nu voi participa! 

Campania aceasta a fost un blat cumplit, un meci aranjat astfel încât Iohannis să ajungă în turul II și să câștige fără emoții. Candidații Barna și Dăncilă au făcut tot posibilul să nu-i facă nici o problemă.

Ce va urma? Domnul președinte va conduce România de pe o plajă din Florida sau ceva asemănător. Nimeni nu se va atinge de pensiile speciale ale securiștilor. DNA-ul va ajunge pe mâna vreunei mediocrități care va avea grijă să nu-l supere pe Iohannis. Republica Moldova va fi, pentru România, no men`s land. Prea-supusul guvern pe care l-a instalat la Palatul Victoria nu va lua nici o măsură economică de dreapta, va continua politicile falimentare ale PSD, va adânci deficitul, va îngloda România în noi împrumuturi și-i va jupui pe antreprenori ca să plătească salariile nerușinate ale incompetenților angajați pe pile în aparatul de stat.

Însă, în loc să ne văităm, ar fi momentul ca oamenii de dreapta, antreprenorii onești, intelectualii necontaminați de noul val sexo-marxist, să se adune și să contruiască o alternativă.

Duminică, nu voi vota, deci, răul cel mai mic.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.