Un pictor pesedist râde de studenții care i-au pus întrebări lui Iohannis: „Mici securiști timorați, semianalfabeți, vorbeau cu dezacorduri”


Un pictor pesedist râde de studenții care i-au pus întrebări lui Iohannis: „Mici securiști timorați, semianalfabeți, vorbeau cu dezacorduri”

Cele două întâlniri cu presa, de marți seară, una a Vioricăi Dăncilă la Parlament, cealaltă a lui Klaus Iohannis, cu circuit închis la Biblioteca Centrală Universitară, au produs sute de comentarii și păreri în spațiul public. Tabăra pesedistă și susținătorii au încercat să estompeze răspunsul greșit al Vioricăi Dăncilă la întrebarea despre aria cercului -  în condițiile în care candidata susținuse anterior că a fost atât de bună la matematică încât ajunsese să dea meditații unor copii - prin critici acerbe la adresa evenimentului organizat de Iohannis la BCU.

Artistul platisc Paul Hitter este unul dintre cei virulenți și slobozi la gură susținători ai PSD, aripa Pleșoianu (alături de care a participat la protestele cu portocale împotriva lui Iohannis). Are vizibilitate în rețelele de socializare unde postează lucrările personale, deloc rele, și mesaje de iubire și susținere pentru PSD.

Seara trecută i-a urmărit cu emoție pe Veo și Klaus, concluzionând că suntem totuși „două Românii”, iar că studenții din România lui Iohannis ar fi niște securiști timorați, semianalfabeți care râd de „candidatul Dăncilă” (deși sunt tot ca ea, a dorit probabil să sugereze pictorul psd).

Redăm mai jos comentariul lui pentru a avea o imaginea și despre cum se vedea „România lui Iohannis” din tabăra mai cultă a PSD:

„Până la urmă într-adevăr, vorbim de două Românii. România lui Iohannis, boierul. El face unde vrea, cu cine vrea, mai ales cu cine îi convine. Totul se desfășoară fără întrebări nedorite, fără să fie pus la colț de vreun' jurnalist. De fapt...ce jurnaliști? Orice jurnalist normal, aruncă o întrebare, iar când vede că respondentul o scaldă grav, continuă tirul și îl bagă la colț că la box..pe cât posibil. Nimic. Nada. 0. Fiecare jurnalist prezent acolo a fost penibil. Efectiv penibil. Nu au credibilitate deloc. 0. Nada. Studenții? Mici securiști timorați, semi analfabeți, vorbeau cu dezacorduri. Ei rad de candidatul Dancila.
România Dancila? Tir de întrebări, întrebări capcană, ton ridicat, sala plină de #rezistenți, jurnaliști răi , îndârjiți.
România lui Iohannis vrea să câștige cu orice preț. Oricum. Trișând. Pentru ei nu contează metodele ci doar scopul.

România Dancila mi-a părut mult mai sinceră și pregătită să răspundă oricărei întrebări.

România lui Iohannis..un teatru al toparlanilor cățărați în tot felul de funcții plus lacheii lor din presă.

România Dancila, realitatea așa cum este.

Acum, depinde de cine se simt Românii reprezentați. De un om care vrea să câștige prin orice mijloace, trișând, dopandu-se, făcând blaturi cu "presă"? Sau de un om care lupta, coboară singură în arena și își duce meciul până la capăt?

Eu unul..sunt rapidist. Singuri împotriva tuturor era deviza noastră. Deci, voi alege omul care a luptat singură în arena, în mediu ostil, asumându-și riscurile. Votez cu România mea. Care este și a doamnei Dancila.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.