Dodon își impune omul în fruntea executivului de la Chișinău. Guvernul Chicu a trecut cu 62 de voturi


Dodon își impune omul în fruntea executivului de la Chișinău. Guvernul Chicu a trecut cu 62 de voturi

Parlamentul de la Chișinău a ales cu 62 de voturi PSRM și PDM noul guvern condus de Ion Chicu. În ciuda faptului că guvernul a fost prezentat drept tehnocrat și neutru, Chicu este omul pe care președintele pro-rus Igor Dodon a încercat să-l impună imediat după dărâmarea guvernului pro-european condus de Maia Sandu.

Ședința nu a fost lipsită de tensiuni. Fracțiunea PAS a părăsit ședința Parlamentului, acuzând faptul că noul guvern va deschide calea pentru un nou mandat al lui Dodon.

„Încercarea de a ambala acest Guvern în haină democrată nu ține. Avem un guvern PD-PSRM. Va fi un guvern al reînvierii schemelor, pentru că un motiv din care Guvernul Sandu a picat a fost oprirea schemelor. Vom avea un guvern izolat. Va mătura calea pentru Dodon la prezidențiale. PD, ați acuzat Guvernul Sandu că a fost Guvernul Kozak. Acum ce votați? Consilierii lui Dodon? Un ministru al Justiției care e juristul socialiștilor, un ministru al apărării, care a filat și spionat liderii opoziției? Dați țării un guvern de buzunar. Dar toate matrapazlâcurile acestea se vor termina, cum am scăpat de Plahotniuc, vom scăpa foarte repede și de Dodon și de cei care îl ajută”, a declarat deputatul PAS Igor Grosu, potrivit jurnal.md.

Ținând cont de faptul că dorința președintelui pro-rus Igor Dodon a fost de la început să-l impună pe Chicu în fruntea guvernului, ne putem aștepta la o schimbare de traiectorie în politica externă a Moldovei. Astfel, am putea asista la o îndepărtare de Occident și la o apropiere de Moscova.

Citește și: Dezastru politic în Republica Moldova. Pro-rușii lui Dodon au reușit să dărâme guvernul condus de Maia Sandu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.