Klaus Iohannis, întrebat dacă va mai da vreo șansă PSD: "M-am învățat minte"!


Klaus Iohannis, întrebat dacă va mai da vreo șansă PSD: "M-am învățat minte"!

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară că nu va mai da vreo șansă PSD: "n-o să mai desemnez prim-ministru de la PSD în mandatul meu". Mai mult, Iohannis a precizat că este de părere că PSD nu va mai dispune în viitorul apropiat de o majoritate parlamentară. 

De altfel, Iohannis a explicat că s-a înșelat puțin în momentul în care a oferit șansa PSD-ului, crezând că formațiunea politică își va asuma totuși "jocul democratic".

Jurnalistă: A rămas celebră o frază de-a dvs: "Am decis să dau PSD-ului încă o șansă". Dacă, în eventualitatea unui al doilea mandat, veți fi pus în situația să mai dați PSD-ului o șansă, ce veți face atunci? 

Klaus Iohannis: M-am învățat minte. 

Jurnalistă: Nu veți mai da nicio șansă?

Klaus Iohannis: Nu, cum nu cred că PSD, în viitorul previzibil, va mai dispune de o majoritate în Parlament. Am spus-o că n-o să mai desemnez prim-ministru de la PSD în mandatul meu și asta este. Așa a fost situația parlamentară atunci și, chiar dacă nu ne convine, de undeva tot trebuie să începem să respectăm jocul democratic. Eu am asumat atunci, între timp se vede că m-am înșelat puțin, că și PSD își asumă jocul democratic. N-au făcut-o. Electoratul și-a dat seama și îi sancționează foarte dur. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.