Klaus Iohannis clarifică misterul celor șase case: "Nu am avut niciodată un dosar penal, în sensul să fiu cercetat"!


Klaus Iohannis clarifică misterul celor șase case: "Nu am avut niciodată un dosar penal, în sensul să fiu cercetat"!

Președintele Klaus Iohannis a clarificat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că povestea cu cele șase case este una creată și alimentată de PSD de când a intrat în politică. Mai mult, Iohannis a atras atenția că el nu are nicio problemă nici în penal, nici în civil. 

"Doamna Dăncilă este prost informată. Nu știu cine o informează pe doamna Dăncilă. Eu nu am nicio problemă nici în civil, nici în penal. Nu sunt șase, ci sunt cinci case pentru că, între timp, una a fost eliminată. Această chestiune, această problemă a apărut când am apărut eu în politică. În anul 2000 mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de PSD în campania electorală. Vă dați seama câtă inventivitate la PSD, dacă din anul 2000 cu asta au ieșit. Cred că lumea s-a lămurit între timp. Nu-mi reproșez nimic. Sunt un om cinstit. Le-am cumpărat într-un mod absolut legal și cinstit. Iar acele chestiuni care s-au dezbătut în justiție sunt chestiuni de procese civile și am auzit, parcă zicea, doamna Dăncilă că aș fi și eu un fel de penal.

Nu am avut niciodată un dosar penal, în sensul să fiu cercetat penal, nici pentru asta, nici pentru altele. A, că cineva a scris o plângere către Parchet, că ei trebuie să o pună într-o mapă și să scrie ceva, nu mă tem, nu am absolut nimic de ascuns. Lucrurile sunt relativ clare și nu cred că trebuie să le luăm în detaliu. Ele s-au dezbătut în 2000, 2004, 2008, 2012, 2014. Cred că e suficient", a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a spus marți după Comitetul Executiv al PSD că Iohannis are probleme penale invocând povestea celor șase case. 

"La noi nu mai este problema cu justitia. Cei care vor sa vorbeasca de corupti si de justitie trebuie sa se uite in gradina proprie. Vorbim de doi candidati pentru alegerile prezidentiale: unul care are probleme penale, unul care trebuie sa justifice de ce nu a returnat banii pe care ii datoreaza statului roman sau de ce a avut ghinionul sa aiba sase case si un candidat care nu are niciun fel de problema penala si cred ca acesta trebuie sa fie abordarea, daca exista o abordare corecta", a afirmat Dancila.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.