Liberalii continuă vânătoarea de pesediști. Ministrul Violeta Alexandru l-a gonit pe omul Olguței Vasilescu dintr-o megasinecură de partid


Liberalii continuă vânătoarea de pesediști. Ministrul Violeta Alexandru l-a gonit pe omul Olguței Vasilescu dintr-o megasinecură de partid

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuțat că a început „vânătoarea” căpușelor de partid instalate de PSD în funcții publice și alte sinecuri generos recompensate. Unul dintre cei vizați este Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Olguței Vasilescu, de profesie jurnalist, care a fost demis din consiliul de administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.

Violeta Alexandru pe pagina oficială de Facebook: „Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare. De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare.
Am rezolvat eu lucrurile.

1709 Lei/ lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru toate celelalte am solicitat informațiile Ministerului Educației și le vom publica îndată ce le primim.”

Vasilcoiu o contrazice însă pe Alexandru, spunând că și-ar fi depus el însuși demisia încă de pe 4 noiembrie, dată la care s-a ales praful de cel mai incompetent guvern de după 1989.

"Doamna ministru Violeta Alexandru, mi-am dat demisia din CA-uri încă din 4 noiembrie, când a căzut Guvernul. Așa ca nu ați rezolvat Dvs nimic, am rezolvat eu. Vedeți ca Ionel Danca, fost consilier al lui Cioloș, actual sef al Cancalariei lui Orban, a rămas mult și bine in CA-uri mai bine plătite, după ce a picat Cioloș.

Și mai vedeți ca eu am propus, ceea ce s-a și votat, reducerea cu 50% a îndemnizațiilor membrilor CA al Institutului Ministerului Muncii, când acesta a traversat perioade grele. Și tot eu am ajutat la depășirea acelor perioade. Citiți legea, doamna! Dacă nu reușiți scrieti-mi, v-o trimit eu!

L.E.: chiar scrie in dreptul meu, in documentul făcut public, nelegal, de ministrul Violeta Alexandru, ca sunt suspendat la cererea mea, deși mai aveam mandat, legal, pana in 2021!", a transmis Cristian Vasilcoiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.