Dezastru politic în Republica Moldova. Pro-rușii lui Dodon au reușit să dărâme guvernul condus de Maia Sandu


Dezastru politic în Republica Moldova. Pro-rușii lui Dodon au reușit să dărâme guvernul condus de Maia Sandu

Guvernul Maia Sandu a căzut după votul moțiunii de cenzură. 63 din cei 101 de parlamentari au votat moțiunea depusă de PSRM. Moțiunea fost votată de PSRM și PDM, partidul fondat de Vlad Plahotniuc, potrivit deschide.md.

Guvernul Maia Sandu a funcționat timp de 5 luni, din 8 iunie 2019. Motivul moțiunii a fost încercarea Maiei Sandu de a-și asuma prerogativa de a numi Procurorul General, o poziție-cheie în arhitectura de putere a țării. Socialiștii pro-ruși conduși de președintele Igor Dodon nu au fost de acord cu mutarea.

Amintim că socialiștii moldoveni, conduși de președintele pro-rus Igor Dodon, au depus moțiunea de cenzură după ce Maia Sandu și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care face ca Parchetul General să fie numit chiar de premierul țării.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să pice, era nevoie de 51 de voturi. 

Citește și: Cutremur pe scena politică din Moldova: Socialiștii lui Dodon au depus moțiune de cenzură împotriva guvernului Maia Sandu, din care fac și ei parte

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.