VIDEO Dan Voiculescu și restul infractorilor, pe jar. Ludovic Orban anunță demersuri pentru recuperarea prejudiciilor


VIDEO Dan Voiculescu și restul infractorilor, pe jar. Ludovic Orban anunță demersuri pentru recuperarea prejudiciilor

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat vineri în legătură cu demersurile pe care le va face pentru a recupera prejudiciile.

Comunitatea Declic a atras atenția asupra impactului negativ pe care nerecuperarea prejudiciilor l-a adus asupra României: "Principala problemă este lipsa unor reglementări clare în domeniul recuperării prejudiciilor. Această situație a devenit una de interes național, în contextul în care instanțele dispun, anual, confiscarea a sute de milioane de euro. Doar în anul 2018 suma decisă a fost de peste 400 de milioane de euro. Cu acești bani s-ar putea construi și echipa medical 16 spitale.".

Subliniem că Dan Voiculescu a fost eliberat după confiscarea a doar 9 milioane de euro din cele 60. Ca să recupereze restul banilor, ANAF îi oprește lunar 700 de lei din pensie.

În acest sens, premierul Ludovic Orban a precizat că a fost înființată o autoritate care are ca obiectiv recuperarea prejudiciilor și care urmează să fie operaționalizată.

"În ceea ce privește recuperarea prejudiciilor există o autoritate care a fost înființată și care trebuie operaționalizată și care trebuie să înceapă să recupereze prejudiciile care rezultă în urma unor decizii de condamnare. În mod evident orice îmbunătățire a legislației în acest domeniu va fi inițiată de Guvernul nostru, dar după o analiză foarte serioasă pe care o vor face ministrul Justiției și ministrul Finanțelor, evident împreună cu cei de la ANAF", a declarat Ludovic Orban. 

Vedeți video de la 15:25:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.