Guvernul Orban a scăpat de un parazit. Sluga lui Dragnea care falsifica datele economice din pix a fost lăsată pe drumuri


Guvernul Orban a scăpat de un parazit. Sluga lui Dragnea care falsifica datele economice din pix a fost lăsată pe drumuri

Jurnalistul Mircea Marian punctează una dintre cele mai importante depesedizări instituționale ale Guvernului Orban. Concret, Ludovic Orban l-a lăsat șomer pe Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale pentru Prognoză. Ion Ghizdeanu falsifica datele, inclusiv PIB-ul din pix. 

"Ghizdeanu “prognoza“ pib-ul și, dacă îl ducea în sus, puteai să tragi de cheltuieli și să susții că te încadrezi în deficitul de 3% din acest PIB, mărit din pixul comisiei de prognoză", subliniază Mircea Marian.

Redăm mesajul jurnalistului Mircea Marian:

"Încerc să fiu prudent cu noul guvern, dar faptul că l-au dat azi afară pe eternul Ion Ghizdeanu, o reptilă comunistă care conduce comisia națională de prognoză din 2005 (!!!!) e wow.

Individul trăia sub radar, publicul nu-l prea știa, iar el o șobolănea slugarnic în fața tuturor șefilor. E legendar momentul în care l-a întrebat pe ministrul de Finanțe Pogea, prin 2009: “Cât vreți să fie PIB-ul?“. Dragnea dorea să-i exploateze la maximum servilismul și i-a dat pe mână așa numitul fond de investiții. Ca să înțelegeți miza: Ghizdeanu “prognoza“ pib-ul și, dacă îl ducea în sus, puteai să tragi de cheltuieli și să susții că te încadrezi în deficitul de 3% din acest PIB, mărit din pixul comisiei de prognoză.

Ok, e bine că l-au iepurat. Hai și cu Raed Arafat, se poate!", spune jurnalistul pe Facebook.

Ion Ghizdeanu, în funcție de peste 18 ani, din perioada guvernului Adrian Năstase, a fost un om – cheie în politicile economice ale PSD, fiind utilizat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru a derula proiecte precum Fondul de Dezvoltare și Investiții sau realizarea de parteneriate public-privat, scrie g4media.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.