VIDEO Siegfried Mureșan, mesaj pentru luptătoarea anti-engleză Dăncilă: Am rugămintea să învețe, în sfârșit, limba română!


VIDEO Siegfried Mureșan, mesaj pentru luptătoarea anti-engleză Dăncilă: Am rugămintea să învețe, în sfârșit, limba română!

Prezidențiabila PSD Viorica Dăncilă, întrebată vineri, 1 noiembrie, la Timişoara, de ce nu se descurcă în limba engleză, a oferit un răspuns patriotard: "haideți să fim mândri că suntem români".

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Patriotarda Dăncilă, întrebată despre nivelul ei de engleză: "Să fim mândri că suntem români!" Președintele CJ Timiș făcea gesturi disperate pentru a opri întrebările jurnalistei

În acest context, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a republicat pe Facebook, în data de 1 noiembrie, o secvență video din cadrul campaniei electorale de la europarlamentare pentru a-i retransmite Vioricăi să învețe limba română. În platoul respectivei emisiuni se afla și eurodeputatul pastor al PSD, atunci candidat, Chris Terhes. Astfel, liberalul i-a înmânat lui Terhes un DEX pentru a fi dat mai departe către Viorica Dăncilă în speranța că va învăța ceva. 

Redăm declarația lui Siegfried Mureșan de la acea vreme:

Moderator: Domnule Mureșan, obiectul cu care ați venit în această seară. 

Siegfried Mureșan: Eu v-am adus Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Un document, un obiect care trebuie cunoscut și prețuit de fiecare român în special de către persoane publice și de către politicieni. L-am adus și-l voi înmâna domnului Terhes de la Partidul Social Democrat cu rugămintea de a-l înmâna Vioricăi Dăncilă. Cu rugămintea mea ca doamna Dăncilă să învețe, în sfârșit, limba română, să respecte limba română, să nu mai facă limba română de râs și să fie în sfârșit un exemplu bun pentru copiii din România


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.