Încă o victorie pentru Trump. Președintele SUA anunță uciderea înlocuitorului numărul unu al lui al-Baghdadi


Încă o victorie pentru Trump. Președintele SUA anunță uciderea înlocuitorului numărul unu al lui al-Baghdadi

Președintele SUA, Donald Trump a anunţat marţi că succesorul ”numărul unu” al liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, mort într-o operaţiune americană în weekend în Siria, a fost ”eliminat” şi el, relatează France Presse.

”Tocmai am confirmarea (faptului) că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. (El) ar fi luat foarte sigur conducerea (grupării) - Acum este mort şi el”, a anunţat pe Twitter preşedintele american.

Trump nu a dezvăluit identitatea acestui bărbat şi nici nu a oferit detalii despre circumstanţele morţii sale.

În urmă cu o zi, forţele kurde au anunţat moartea în nordul Siriei, a lui Abu Hassan al-Muhajir, ”mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi şi un purtător de cuvânt al organizaţiei Daesh”.

Trump a anunţat duminică moartea lui al-Bagdadi într-o operaţiune militară americană, în nord-estul Siriei, efectuată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.