Președinta Comisiei Europene ne bate obrazul: Singurul candidat care lipseşte este cel din România


Președinta Comisiei Europene ne bate obrazul: Singurul candidat care lipseşte este cel din România

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat joi că se află în contact cu „diferiţi actori români”, apreciind că „este timpul ca ei să prezinte un candidat” pentru un post în viitorul executiv european, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

Singurul candidat care lipseşte este cel din România, aşadar sper că în zilele următoare vor putea prezenta un candidat”, a spus Ursula von der Leyen, după discuţiile purtate la Helsinki cu premierul finlandez Antti Rinne, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Ursula von der Leyen a mai notat că, deşi Parlamentul European a respins trei candidaţi, printre care două femei, viitoarea Comisie va dispune de cea mai mare proporţie de femei avută vreodată de un executiv al UE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.