Fifor îi ia apărarea lui Barna după ce DNA s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project: "Pare că o mână nevăzută face cărțile"


Fifor îi ia apărarea lui Barna după ce DNA s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project: "Pare că o mână nevăzută face cărțile"

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a publicat un mesaj pe Facebook în cadrul căruia îi ia apărarea pe final candidatului USR la prezidențiale în contextul informațiilor potrivit cărora DNA s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. 

Concret, Fifor a spus că nu este în regulă ca dosarele penale să stabilească cine rămâne și cine nu în cursele electorale, dar dă vina și pe Barna pentru acest fenomen. Mai mult, secretarul general al PSD a invocat "o mână nevăzută" care ar vrea să-l scoată pe Barna din cursa către Cotroceni. 

"În terminologia USR, Dan Barna a devenit un fel de „penal în funcții publice”.

Dacă DNA a început ancheta asupra sa, cum cerea chiar el, atunci ar trebui să își dea imediat demisia din Parlament, de la șefia USR, să se retragă din cursa prezidențială și să se evaporeze cu totul din viața publică. Să își aplice lui ce pretindea el altora!

Dar lucrurile nu sunt deloc în regulă în povestea asta! Nu e în regulă să călcăm în picioare prezumția de nevinovăție, indiferent despre cine e vorba. Am ajuns așa, tocmai din cauza celor ca Barna. Deci el își merită soarta!

Dar sunt mulți care au fost înfierați de societate fără să fie vinovați!

Nu e în regulă să vedem iar că dosarele penale stabilesc cine rămâne și cine merge mai departe într-o competiție electorală.

Pare că o mână nevăzută face cărțile și de această dată. Iar asta nu e în regulă deloc!", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Amintim că G4media informa luni că, potrivit surselor, DNA s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. Procurorii au deschis dosar penal in rem, cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene. Altfel spus, la acest moment se cercetează faptele, nu anumite persoane.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.