Dăncilă ia decizii la sfatul lui Mircea Badea: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”


Dăncilă ia decizii la sfatul lui Mircea Badea: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”

Prezentă în această seară într-o emisiune electorală, moderată de Mihai Gâdea și Mircea Badea, Viorica Dăncilă s-a trezit din nou vorbind fără să gândească. De fapt, a preluat gândurile lui Mircea Badea, care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă, în contextul în care Iohannis nu respectă Constituția țării, n-ar avea la dispoziție și varianta suspendării acestuia. Pentru a demonstra că nu se teme de nimic, de vreme ce nu gândește cu mintea ei, Dăncilă a răspuns instantaneu că varianta e luată în calcul.

„Atâta timp cât președintele, care trebuie să fie un model pentru ceilalți, încalcă legea fundamentală, normal ar fi să începem demersurile pentru suspendare, dar sunt un om care îmi pasă de această țară și de ce se întamplă. Dacă venim cu suspendarea, îmi e teama că vom arunca țara în haos”, a precizat Dăncilă.

Ideea lui Mircea Badea a eșuat, însă, pe măsură ce emisiunea se apropia de ultimele ei minute, în contextul în care chiar Mihai Gâdea a semnalat faptul că o suspendare a președintelui cu câteva zile înainte de alegeri pare a fi o idee cel puțin stranie, așa că începând să conștientizeze ridicolul situației, Viorica Dăncilă a spus că nu are un plan cu privire la suspendare și nici nu a discutat asta cu cei din PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.