(C)Iordache, suspectat de un deputat că e implicat în "manevra Cuc" de la TAROM


(C)Iordache, suspectat de un deputat că e implicat în "manevra Cuc" de la TAROM

Deputatul PSD Florin Iordache era foarte sigur pe 10 octombrie că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi un eșec. Mai mult, pesedistul vehicula că moțiunea va primi 220 de voturi din cele 233 necesare. Votarea moțiunii s-a desfășurat ziua următoare, iar deznodământul a arătat că Florin Iordache s-a înșelat, căci Guvernul Dăncilă a fost demis în baza a 238 de voturi. 

CITIȚI ȘI: Șocanta tentativă a lui Cuc poate fi încadrată la TERORISM? PSD a oferit lumii doi teroriști: Omar Hayssam și Răzvan Cuc! Despre berbecuți și boi

Redăm dialogul pe care Florin Iordache îl avea cu un reporter cu o zi înaintea moțiunii:

Reporter: Trădează cineva din PSD?

Florin Iordache: Nu contează, 220 – moțiunea nu trece. (Cei care au semnat moțiunea, n.red.) S-au întors singuri. Și-au dat seama că au semnat greșit. S-au întors pentru că au constatat că au semnat greșit! N-au știu ce-au semnat!

Reporter: O să aveți trădători?

Florin Iordache: Nu contează, nu trece moțiunea!

Reporter: De ce sunteți așa de sigur?

Florin Iordache: O să vezi!

Reporter: Dacă trece moțiunea aveți un plan B?

Florin Iordache: Cristi, stai liniștit că nu trece.

VEDEȚI ȘI: VIDEO devastator pentru Răzvan Cuc: ministrul a mers la fosta șefă a Tarom, Mădălina Mezei, cu care s-a întâlnit în fața casei!

Dar de ce era totuși atât de sigur deputatul PSD Florin Iordache cu o zi înainte de votare că moțiunea nu va trece, ca și cum jocurile erau făcute? În acest sens, deputatul Ovidiu Raețchi, președinte al Comisiei pentru Apărare din cadrul PNL, lansează teoria potrivit căreia Florin Iordache este și el implicat în planul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ține avioanele la sol pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votarea moțiunii.

CONSULTAȚI ȘI: Panică pentru ministrul Cuc: DNA se autosesizează în scandalul TAROM

Vă prezentăm considerațiile liberalului Ovidiu Raețchi:

"Știind că toate calculele noastre arată măcar 235 de voturi pentru moțiune, m-a mirat pariul lui Iordache din preziua votului: Opozitia va strânge doar 220 de voturi, moțiunea nu trece. Ceva știa, nu putea fi doar propagandă. Dar ce? De unde a scos tocmai cifra asta, 220?

Acum, când planul lui Cuc de a ține 5 avioane la sol în orașe cheie, cu mulți parlamentari, a fost devoalat, parcă totul se limpezește. Brusc, cifrele se leagă.

În mod normal, Cuc nu putea acționa de capul lui. Primise un ordin politic, discutase în partid. Oare cu cine?", a scris liberalul pe Facebook.

RECOMANDĂM ȘI: Cuc, coșmaruri cu DNA. Cum s-a autosabotat ministrul demis al Transporturilor

CITIȚI ȘI: PSD a ordonat un act terorist pentru oprirea moțiunii: sechestrarea la sol a unor aeronave Tarom care aveau la bord parlamentari. Dezvăluirile fostei directoare, executată după ce l-a refuzat pe ministrul Cuc

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.