Disperarea pușcăriașului Dragnea: cum încearcă fostul șef al PSD să scape de închisoare printr-o cale extraordinară de atac


Disperarea pușcăriașului Dragnea: cum încearcă fostul șef al PSD să scape de închisoare printr-o cale extraordinară de atac

Pușcăriașul Liviu Dragnea a contestat printr-o cale extraordinară de atac decizia prin care un complet de cinci judecători al instanţei supreme, a stabilit definitiv condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul  angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Deocamdată, nu se ştie care sunt motivele exacte pe care Dragnea îşi întemeiază acţiunea, dar potrivit legii, dacă cererea i se admite s-ar dispune eliberarea acestuia din penitenciar şi rejudecarea apelului de către un nou complet de cinci judecători.

Amintim că pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia e definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.