Dan Barna, vizat de Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Replica Uniunii Salvați România


Dan Barna, vizat de Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Replica Uniunii Salvați România

În urma dezvăluirilor RISE Project (pe care le puteți accesa integral AICI), Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă a anunțat că anchetează proiectele pe care firmele lui Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidențiale, le-a desfășurat.

CITIȚI ȘI: Cum a ajuns Dan Barna fericit în România, cățărându-se pe nefericirea amărâților?

"Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Două dintre ele ("SES-am deschide-te" și "Biblioteca bunelor practici") au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic.

În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, "Punți Comunitare", se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate", a transmis Rise Project pe Facebook.

În replică, USR a precizat că este vorba despre  încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Totodată, Uniunea Salvați România a punctat că s-au mai făcut verificări în trecut și nu au fost găsite nereguli

"USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare.

“Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna”, a declarat Dan Barna, candidatul USR PLUS la Președinția României.

USR apreciază răspunsul rapid al DLAF - o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă - în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project", a comunicat USR. 

De subliniat faptul că Departamentul pentru Luptă Antifraudă – DLAF este o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea prim-ministrului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.