România, aproape de o catastrofă din cauza Vioricăi. Șefa CE NU i-a luat în seamă pe Nica și Ciot pentru postul de comisar european


România, aproape de o catastrofă din cauza Vioricăi. Șefa CE NU i-a luat în seamă pe Nica și Ciot pentru postul de comisar european

Fostul europarlamentar Cristian Preda semnalează că România este aproape de o catastrofă pe plan european.

Este vorba despre desemnarea comisarului european din partea României. Cristian Preda atrage atenția că propunerile făcute de Viorica Dăncilă, Dan Nica și rezerva sa Gabriela Ciot, nu au fost luate în seamă de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar pe cale de consecință nu există un niciun nume trimis de România în audierile din cadrul Parlamentului European, audieri ce se finalizează, atenție, peste 3 zile. 

Astfel, Cristian Preda subliniază că România riscă să rămână fără postul de comisar european. 

Redăm mesajul lui Cristian Preda:

"Peste 3 zile se încheie audierile comisarilor propuși de statele-membre în comisiile din Parlamentul European.

Peste două săptămâni e programat votul în plen pentru Ursula von der Leyen și întreaga sa echipă.

Din pricina propunerilor catastrofale făcute de Viorica Dăncilă, în acest moment nu există, de fapt, vreun candidat din partea României.

Plumb a fost respinsă, iar propunerile trimise de la București - Nica și rezerva sa Ciot - nu au fost luate în seamă de șefa Comisiei Europene, așa că nu există un nume din România trimis spre audiere în PE.

Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei instituții europene.

Există riscul ca reacția de la Bruxelles să fie dură și să rămânem fără portofoliu.

Tratatele o îngăduie.

Cutuma e cea care a impus principiul „o țară-un comisar”, dar

Dăncilă & co. le pot oferi ocazia celor care visează la diminuarea numărului de comisari să-și vadă visul devenind realitate", spune Cristian Preda. 

Totodată, există informații potrivit cărora șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, așteaptă rezultatul votului moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă ce se va desfășura în data de 10 octombrie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.