Pușcăriașul Adrian Severin, o nouă isterie putinistă: critică sancțiunile internaționale alocate Rusiei și militează pentru o apropiere a României de China și Iran. Axa Răului


Pușcăriașul Adrian Severin, o nouă isterie putinistă: critică sancțiunile internaționale alocate Rusiei și militează pentru o apropiere a României de China și Iran. Axa Răului

Fostul pușcăriaș Adrian Severin (odinioară ideolog al PSD) ridică din nou în slăvi Federația Rusă, pe Facebook, de o manieră puțin spus grețoasă, criticând cu virulență legitimele sancțiuni internaționale alocate regimului autocrat de la Kremlin, aplaudând depărtarea Turciei de NATO și militând pentru o apropiere a României de China comunistă, țară care are în jur de două milioane de deținuți politic și care reprimă cu violență criminală manifestațiile curajoșilor protestatari din Hong Kong.

De altfel, Severin are numai cuvinte de laudă despre ayatollahii criminali și halucinează că Iranul, Rusia și Turcia ar reprezenta o alternativă viabilă la SUA și Israel. Severin aplăudă și ceea ce numește ”un NATO alternativ” alcătuit din Rusia și China.

Vă amintim că, recent, Severin a declamat că ”România rămâne doar cu opțiunea rusească”.

Vă prezentăm o serie de frânturi preluate din cele mai recente cugetări ale fostului pușcăriaș de drept comun:

”Lumea nu va avea liniște până când nu se va fi convenit statutul global post-sovietic al Rusiei. Demonizarea Rusiei nu este o politică, ci scuza lipsei oricărei viziuni politice. Excluderea Rusiei, prin impunerea de sancțiuni bazată pe o nouă ideologizare a relațiilor internaționale, din procesul căutării unei ordini globale consensuale, face imposibilă soluționarea actualei crize de securitate, în condițiile în care securitatea este indivizibilă”( ...)

Rusia pravoslavnică, Turcia neo-otomană și Iranul șiit (trei inamici ereditari) s-au unit împotriva triplei alianțe dintre SUA (Noul Ierusalim), Arabia Saudită (radical sunnită și sursă a wahabismului) și Israel. (...)

China (care are surplus de populație) și Rusia (care are surplus de teritoriu) au format Organizația de la Shanghai ca un NATO alterantiv, deși, cu ani în urmă, un fost ministru de externe chinez îmi mărturisea că o asemenea alianță este inevitabil instabilă. Embargoul euro-atlantic cu privire la tehnologia militară a condus la înarmarea Chinei prin forțe proprii, precum și la dezvoltarea unui naționalism chinez care nu are precedent în tradițiile țării. Nu vom avea un model durabil al unei ordini mondiale fără un consens americano-chinez. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât China să se ridice avându-ne alături iar nu împotriva noastră”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.