Dăncilă face încă o alegere problematică. Dan Nica, urmărit penal în trecut, propus pentru funcția de comisar european pe transporturi


Dăncilă face încă o alegere problematică. Dan Nica, urmărit penal în trecut, propus pentru funcția de comisar european pe transporturi

Dan Nica este noua propunere a României pentru funcția de comisar european la transporturi, după ce Rovana Plumb a fost respinsă. Nica a fost votat, în unanimitate, în ședința CEX de marți după-amiaza.

Amintim că și Dan Nica a avut în trecut probleme grave de integritate.În calitatea de ministru de interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. Votul vine după ce Plumb a fost audiată în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declaraţiile de avere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.