Cumpănașu, student la o universitate-fantomă deținută de Habib Al Souleiman, un personaj controversat vizat de investigația Paradise Papers


Cumpănașu, student la o universitate-fantomă deținută de Habib Al Souleiman, un personaj controversat vizat de investigația Paradise Papers

Jurnalistul Lucian Mîndruță a publicat o postare pe Facebook în care vorbește despre studiile masterale pe care le invocă candidatul la prezidențiale Alexandru Cumpănașu atunci când i se spune pe drept că nu are studii superioare. 

Concret, jurnalistul a atras atenția că prezidențiabilul care a profitat de cazul ororii de la Caracal s-a înscris în 2016 la un master în cadrul unei universități neacreditate din Elveția, cel puțin la acea vreme, deținută de Habib al Souleiman. Habib Souleiman și-a luat doctoratul în Nicaragua și este un personaj controversat: "Îl găsiți pe dl. Habib în Paradise Papers, investigația globală legată de conexiunile offshore ale bogaților lumii: compania care operează școala elvețiană la care studiază dl. Cumpănașu are legături financiare care duc, da, într-un paradis fiscal: Malta...".

Redăm precizările jurnalistului Lucian Mîndruță:

"Universitatatea ABMS, la care Cumpanasu spune ca face un master din 2016 a fost fondata de un domn pe nume Habib Al Souleiman. Omul si-a luat doctoratul in ... Nicaragua...)) dupa cum spune chiar el pe site-ul personal pe care-l puteți accesa AICI.

Tot acolo el se da mare c-a fost educat la Harvard sau Oxford, insa cand deschizi paginile respective vezi c-a facut acolo niste cursulete de genul "introducere in spiritualitate" sau "tehnici de pus intrebari".

Dar cel mai interesant e ca il gasiti pe dl. Habib in Paradise Papers, investigatia globala legata de conexiunile offshore ale bogatilor lumii: compania care opereaza scoala elvetiana la care studiaza dl. Cumpanasu are legaturi financiare care duc, da, intr-un paradis fiscal: Malta...

Gasiti AICI companiile, inregistrate in Malta, in 2015.

Domnul Habib se lauda pe pagina personala ca e "evaluated by Zurich University OAS and ILM Institute. A registered member in different organizations in Europe and the USA, currently working as Professor in different state universities in Europe and the Americas". Care sunt facultatile alea de stat la care preda? Mister.

Dar recunoasteti modelul de lauda de sine, nu?

AMBS nu e insa mereu laudata.

Iata ce scria despre ea in 2016, fix cand incepea studiile Cumpanasu, o publicatie din Elvetia: "Titlurile acestei universitati nu sunt recunoscute in Elvetia." Cursurile sunt online, sediul universitatii, vizitat de o studenta, este situat, ca sa intelegeti perspectiva, intre un dealership Honda si un magazin de covoare...))) Studentii, recrutati din Orientul Mijlociu si Asia, spune articolul, sunt atrasi de posibilitatea de a-si pune in CV un nume de scoala din Elvetia. (citiți mai multe detalii AICI)

Domnul Habib spunea la vremea aceea ca a inceput procesul de acreditare. Costul unui titlul de doctor acolo, in 2016? 10.000 franci elvetieni. Masterul ma gandesc ca o fi mai ieftin.

Ce spune un student suparat despre aceasta scoala, pe acest blog? (citiți mai multe AICI)

Foarte simplu: ar fi o "diploma mill". Adica moara de diplome. Termenul la noi e "fabrica". Intamplator, aplicat si Universitatii Spiru Haret din Romania, pe care dl. Cumpanasu o injura.

Dar stiti ce e amuzant?

Macar Spiru Haret e acreditata!", a precizat jurnalistul Lucian Mîndruță. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.