Fostul elev de nota 8 Alexandru T. Cumpănașu smiorcăie că e atacat de „TOT SISTEMUL”. Până și Emilia Șercan, spaima plagiatorilor, lovește fără milă în acest „om și candidat puternic”, „distrugătorul” sistemului care l-a făcut milionar


Fostul elev de nota 8 Alexandru T. Cumpănașu smiorcăie că e atacat de „TOT SISTEMUL”. Până și Emilia Șercan, spaima plagiatorilor, lovește fără milă în acest „om și candidat puternic”, „distrugătorul” sistemului care l-a făcut milionar

Prezidențiabilul cu cele mai multe contracte cu statul, unchiul Alexandru Cumpănașu, a postat pe Facebook o copie alb-negru a documentului eliberat de ultima instituție de învățământ absolvită: diploma de Bacalaureat. În afară de liceu unde nu a fost un elev prea silitor, terminând clasele a IX-a și a XII-a cu medii puțin peste 8 (vezi foto mai jos), s-ar părea că prezidențiabilul nu are alte studii cu patalama, din moment ce nu simte nevoia să închidă gura detractorilor.

Bâzâie însă în postări jenante pe Facebook că e cel mai atacat, inimidat și șantajat „OM din România”: „De o lună sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat OM din România. De ce? Pentru că am hotărât să candidez la Președinția României!!! De ce? Pentru că spre deosebire de ceilalți candidați, eu am o cauză: SIGURANȚA FIECĂREI FAMILII ȘI SCĂPAREA ROMÂNIEI DE CLANURILE INTERLOPE! De ce? Pentru că am mari șanse! De ce? Pentru că mă lupt cu întregul SISTEM care a transformat România în "raiul" pedofililor, violatorilor, criminalilor și răpitorilor. De ce? Pentru că am îndrăznit să scot mizeria din parchet, poliție și justiție la suprafață! AȘA ARATĂ UN OM ȘI UN CANDIDAT PUTERNIC! Atacat de tot SISTEMUL!”

Cuvintele fostului ambasador Ciprian Mihali sunt de natură să încheie și dezbaterea despre studiile superioare ale unchiulețului, limpezind povestea cu Academia Regală din Elveția care l-ar fi școlit pe candidat: „Ca să fie foarte limpede: nu există niciun fel de Academie Regală în Elveția, pentru că Elveția nu a fost niciodată regat. Nu există nicio asemenea instituție "Academia Regală de Managementul Afacerilor" acreditată sau recunoscută în Elveția ori în Europa. Pentru simplu motiv că impostură nu a fost permisă niciodată în Elveția”.

În rest, despre averea sa uriașă, vile, terenuri, mașini, despre veniturile colosale încasate, împreună cu soția, numai anul trecut de la stat și din locuri conectate cu fosta Securitate, unchiul din Caracal nu simte să explice. Marele dansator pe morminte din Parcul Copou-Iași evită, plângăcios, orice discuție pe tema asta și, cu fiecare dezvăluire, trudește să-și crească, în ochii naivilor, aura de victimă.

Dar uite că-l trosnește până și Emilia Șercan, care a văzut și demascat multă impostură din partea sistemului care l-a îmbogățit pe Cumpănașu. Și dacă și o bună cunoscătoare a infecției generalizate a sistemului, a cârdășiilor înspăimântoare care, panicate de adâncimile investigațiilor sale jurnalistice, au amenințat c-o lichidează, e uluită de „mărimea” sumelor încasate de Cumpănașu...chiar și cei mai naivi dintre naivi ar trebui să-și pună totuși niște întrebări cu privire la candidat.

Emilia Șercan: „O zi are 24 de ore. O lună are 720 de ore. Un an are 8.670 de ore.

În 2018, Alexandru Cumpănașu a avut venituri totale de 1.132.933 lei. Adică a câștigat 130,67 lei în fiecare oră. Adică, 3.136 de lei pe zi. Adică, 94.082 de lei pe lună.

Soția lui a câștigat 595.826 lei în 2018. Adică, 68,72 lei pe oră. Adică, 1.649 lei pe zi. Adică, 49.478 lei pe lună.

Voi ce venituri ați avut anul trecut? Nu, nu trebuie să îmi răspundeți mie, dar poate vă răspundeți măcar vouă în barbă.

PS. Am recalculat valoarea banilor încasați de Alexandru Cumpănașu la 8 ore de muncă pe zi, cât zice Codul Muncii că e legal să prestezi, iar sumele sunt următoarele: 393 lei pe oră, 3.146 lei pe zi, 15.750 lei pe săptămână, 62.987 lei pe lună.”

 Hotnews.ro scrie că Alexandru Cumpănașu are șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane, două mașini, iar el și soția au încasat, doar anul trecut, cam din aceleași surse (în mare parte bani publici), o sumă totală de peste 1,6 milioane de lei. Declarația de avere depusă la BEC arată și un împrumut mare, de 300.000 de euro, luat de Cumpănașu de la un fost consilier din Ministerul Economiei.

Cumpănașu a primit, în 2018, de la SNSPA un salariu de aproape 67.000 de lei, de la Romaqua Group aproape 80.000 de lei, iar de la Asociația de Acreditare din România și de la UEFISCDI București circa 60.000 de lei.

 Pe lângă salarii, a avut venituri din drepturi de autor și prestări servicii: De la Asociația pentru Implementarea Democrației - peste 580.000, Asociația Centrul pentru Integritate - 47.000, CNCIR - 120.000, asociația de Acreditate din România, aproape 67.000 lei. De asemenea, din chirii a încasat peste 106.000 de lei.

În ceea ce privește veniturile soției sale, Simona Gabriela Cumpănașu, aceasta a obținut din salariu peste 23.000 de lei de la Asociația Centrul pentru Integritate, 89.500 de la UEFISCDI, aproape 53.000 de lei de la Asociația de Acreditare din România, peste 87.600 de lei de la Romaqua Group și 8.000 de la Secretariatul General al Guvernului.

Pe lângă salariu și soția lui Cumpănașu a avut venituri din drepturi de autor și prestări servicii - 310.000 de la Asociația pentru Implementarea Democrației și 24.000 de la CNCIR (Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune), mai scrie hotnews.ro.

 CITEȘTE ȘI: VIDEO. Câte clase are Cumpănașu-președinte? Dialog halucinant la Realitatea TV cu unchiul din Caracal care nu ar avea nici măcar diplomă de Bac

RISE PROJECT: 

Și încă ceva despre Alexandru Cumpănașu:

Din cei 29.000 de euro pe lună, câștigați împreună cu soția sa anul trecut - 3000 € provin de la compania care îmbuteliază Borsec (Romaqua Grup), condusă de peste un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj.

► Gradele apei minerale încep cu generalul (r) Constantin Rotaru, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (1999 - 2005). Pe vremea lui Ceaușescu, a lucrat la informații economice, inclusiv la ICE Dunărea, unitatea prin care se derulau operaţiunile de Aport Valutar Special ale Securităţii. În anii '90, fiind trecut temporar în rezervă, a condus societatea Grivco International, a mogulului Dan Voiculescu. Administrează Romaqua Group din 2005.

► Altul este Ioan Păun, general (r) SIE. În calitate de consul general la Hong- Kong, a supravegheat trimiterea în ţară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro, destinate familiei lui Adrian Năstase, premierul de atunci. Drept urmare, a devenit martor cheie în celebrul dosar „Zambaccian“. Și el s-a angajat la Romaqua Group când a ieșit în rezervă, la mijlocul anilor 2000.

MAI MULTE DETALII PE Pagina de Facebook a RIJE PROJECT

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.