Reședința județului Teleorman cumpără până și plăcile comemorative la suprapreț


Reședința județului Teleorman cumpără până și plăcile comemorative la suprapreț

În inima Teleormanului se fură în continuare din plin banul public. Și pentru că vin alegerile, primăria orașului a decis să îmbuneze electoratul, cumpărând plăcute comemorative în memoria veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial. Problema e că respectivele produse sunt achiziționate de reședința județului Teleorman la un preț de patru ori mai mare decât cel disponibil pe piața liberă. Cu alte cuvinte, la Alexandria, o placă comemorativă din marmură e cumpărată cu peste 4000 de lei, în condițiile în care pe piața liberă produse similare pot fi achiziționate cu până în 1000 de lei/bucata.

Potrivit datelor din SEAP, pe data de 17 septembrie, Primăria Alexandria a bătut palma cu o firmă din Constanța pentru achiziția (directă, cum altfel?) a 12 plăci din marmură neagră, în vederea amenajării unui ansamblu comemorativ pentru veteranii din al Doilea Război Mondial. Deși piața liberă oferă plăci comemorative din marmură și cu 750 de lei, Alexandria își permite să cumpere aceste produse cu peste 4000 lei/bucata. Pe piața liberă, prețul unei plăci comemorative nu urcă mult peste 1500 de lei, ba dacă te străduiești un pic, poți găsi plăci comemorative din marmură și la 750 de lei. 

Pentru realizarea lucrării, primăria percepe o garanție de bună execuție, în valoare de 5% din totalul contractului, fără TVA. Contractul de 49.890 lei va fi plătit din bani publici în 30 de zile de la înregistrarea facturii în instituție. Dacă efectuăm o operațiune matematică simplă, deducem că reședința județului Teleorman își permite să achiziționeze o placă de marmură la prețul de 4.166 lei, chiar dacă “investiția” ar fi putut fi una decentă, până la de patru ori mai ieftină. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.