Cioloș: PSD, continuatorul PCR! Comunistul Daea a dat ordin ca sute de angajați să fie aduși la București pentru un eveniment electoral al Vioricăi Dăncilă


Cioloș: PSD, continuatorul PCR! Comunistul Daea a dat ordin ca sute de angajați să fie aduși la București pentru un eveniment electoral al Vioricăi Dăncilă

Liderul PLUS Dacian Cioloș semnalează o acțiune tipic comunistă a ministrului Agriculturii Petre Daea care a ordonat Direcțiilor Agricole Județene să asigure prezența la un eveniment electoral al Vioricăi Dăncilă a cel puțin 20 de angajați din agenție pentru fiecare județ.

Astfel, Dacian Cioloș îi cere Vioricăi Dăncilă să precizeze "ce lege din țara aceasta îi poate obliga pe niște angajați să meargă la o manifestație contrar voinței lor și, mai ales, ce lege îi obligă să facă asta în timpul programului de lucru".

Mai mult, Dacian Cioloș face o paralelă între PSD și PCR: "Credeam că, odată cu căderea lui Ceaușescu, mitingurile la care oamenii sunt aduși cu forța vor dispărea. Oameni ca Daea și Dăncilă duc „tradiția” mai departe. Nu degeaba toată lumea spune că PSD este continuatorul fostului PCR".

Evenimentul ar urma să aibă loc în data de 9 octombrie la Romexpo și inițial trebuia să fie dedicat premierii fermierilor performanți din agricultura românească, dar comunistul Daea vrea să-l transforme într-o întâlnire electorală cu Viorica Dăncilă. 

Redăm mesajul lui Dacian Cioloș:

"PSD nu se dezminte. Continuă să îi trateze pe angajații statului drept masă de manevră proprie și să îi ducă la manifestațiile de campanie ale candidatului Viorica Dăncilă, contrar dorinței multora dintre ei. Concret, după cum mi-au relatat mai mulți oameni din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și din Direcțiile Agricole Județene (DAJ), Ministerul Agriculturii, condus de ministrul PSD-ist Petre Daea, vrea să transforme un eveniment dedicat premierii fermierilor performanți din agricultura românească într-o întâlnire electorală cu „primul fermier al țării“, Viorica Dăncilă.

Pentru evenimentul care ar trebui să aibă loc la Romexpo în 9 octombrie s-a dat ordin de mobilizare generală în tot ministerul păstorit de Daea. Direcțiilor Agricole Județene li s-a transmis sarcina să facă liste nominale cu participanții și să asigure prezența a cel puțin 20 de angajați din agenție pentru fiecare județ. Și cei din AFIR au primit ordin să asigure câte cinci participanți, dintre angajații proprii. Oamenilor li s-a transmis că este sarcină de serviciu să meargă la București, fiind vorba despre o acțiune care are loc într-o zi lucrătoare.

Îi cer doamnei Dăncilă să ne precizeze ce lege din țara aceasta îi poate obliga pe niște angajați să meargă la o manifestație contrar voinței lor. Și, mai ales, ce lege îi obligă să facă asta în timpul programului de lucru. Cât îl pivește pe ministrul Daea, el „nu ne dezamăgește”. Rămâne un comunist adevărat, cu obiceiuri comuniste bine înrădăcinate în felul în care conduce ministerul. Credeam că, odată cu căderea lui Ceaușescu, mitingurile la care oamenii sunt aduși cu forța vor dispărea. Oameni ca Daea și Dăncilă duc „tradiția” mai departe. Nu degeaba toată lumea spune că PSD este continuatorul fostului PCR", transmite fostul premier. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.