Scenariu incendiar, marca Eugen Tomac: “Cred că Dăncilă l-a băgat pe Dragnea în pușcărie”


Scenariu incendiar, marca Eugen Tomac: “Cred că Dăncilă l-a băgat pe Dragnea în pușcărie”

Liderul PMP, Eugen Tomac, a construit un scenariu personal, privitor la relația Dragnea-Dăncilă, în care Dăncilă ar fi reprezentat pentru Dragnea nu un aliat, ci un factor de risc. La finalul unei vizite pe care a făcut-o în județul Teleorman, Tomac a declarat că, din punctul lui de vedere, Dăncilă a fost singura care a reușit să-l înfunde pe Liviu Dragnea și nici măcar nu a avut o strategie în acest sens, ci s-a temut să își asume directivele fostului lider PSD, știind că doar el va suporta consecințele. Deși n-o crede pe Dăncilă în stare să gândească, Tomac o recomandă drept principala responsabilă de încheierea carierei toxice a actualului condamnat Liviu Dragnea.

Tomac crede că Dragnea însuși și-a construit cariera cu iresponsabilitate, fiind prea avid de putere și neluând în calcul riscurile care ar fi putut apărea de-a lungul drumului. Tocmai de aceea, el ar fi subestimat-o pe Viorica Dăncilă, fiind prea preocupat în a demonstra public că el e păpușarul care mișcă marioneta.

“Dragnea a fost un lider autoritar care a vrut să controleze totul, a vrut să cumpere totul, dar nu a putut s-o cumpere pe Dăncilă, pentru că el a plantat-o în fruntea Guvernului cu scopul de a fi sigur că în momente critice va exista un om care va da o ordonanță. Cred că Dăncilă l-a băgat în pușcărie. E limpede pentru oricine că atunci când a prezentat-o, a fost atât de sigur pe influența pe care o putea exercita asupra acestei doamne, încât o trata cu un dispreț vizibil pentru întreaga țară. Îi lua microfonul, îi dădea microfonul, încerca să transmit un mesaj de încredere pentru toți infractorii din această țară, că va da o amnistie și vor fi salvați. Iată că un om politic mediocru a reușit să îi închidă definitiv cariera lui Liviu Dragnea. L-a ținut în șah continuu până când  l-a închis. Nu cred că a avut o strategie în acest sens, ci s-a temut să își asume un asemenea act și  a știut că la finalul zilei, polița va fi plătită de Liviu Dragnea.“, a declarat Eugen Tomac.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.