Nicușor Dan se ia la întrecere cu Vlad Voiculescu în cursa pentru desemnarea candidatului USR-PLUS la Primăria București


Nicușor Dan se ia la întrecere cu Vlad Voiculescu în cursa pentru desemnarea candidatului USR-PLUS la Primăria București

Se anunță o competiție acerbă în interiorul Alianței USR-PLUS. Fostul lider al partidului, Nicușor Dan s-a înscris duminică seară în cursa internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Generală. Acesta și-a depus candidatura cu doar câteva ore înainte de miezul nopții, data limită pentru înscrierea în cursă. Practic, Nicușor Dan este singurul candidat cu notorietate înscris în competiția internă, după ce șefa USR București, Roxana Wring, a decis să nu își depună candidatura.

”Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principille după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul", a precizat Nicușor Dan într-un comunicat de presă, potrivit g4media.

Dacă Nicușor Dan va fi desemnat candidatul USR la Primăria Capitalei va trebui să intre în competiție cu Vlad Voiculescu, desemnat deja candidatul PLUS pentru aceeași funcție. Potrivit protocolului încheiat de cele două partide, USR și PLUS vor avea candidați comuni la toate alegerile care urmează (prezidențiale, locale, parlamentare), inclusiv la București.

Amintim că Nicușor Dan a demisionat din USR la scurt timp după ce fusese ales președinte la primul congres al partidului, pe fondul disputelor privind poziționarea parlamentarilor formațiunii față de inițiativa cetățenească de revizuire a constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Nicușor Dan a pledat pentru o poziție neutră, dar majoritatea liderilor centrali au votat pentru respingerea inițiativei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.