Dăncilă nu mai are cale de scăpare. Zegrean: Trebuie să meargă în Parlament să ceară vot pentru Guvern


Dăncilă nu mai are cale de scăpare. Zegrean: Trebuie să meargă în Parlament să ceară vot pentru Guvern

Cabinetul Dăncilă ține cu dinții de putere, deși calculul politic arată că acesta a pierdut susținerea Parlamentului. Totuși, Dăncilă încearcă să câștige timp, agățând câțiva disidenți din ALDE precum Meleșcanu sau Gavrilescu pe care îi momește cu funcții în stat. Fostul judecător CCR, Augustin Zegrean este de părere că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru a obține aprobarea pentru remanierea pe care o vizează. Asta pentru că remanierea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului.

“ALDE ca partid a plecat de la guvernare. Nu poţi să spui că au fost susţinuţi de ALDE, pentru că ALDE striga pe toate cărările că nu mai susţine Guvernul. Ei pot fi luaţi în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplineşte condiţia prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziţiei politice a guvernului.

Şi preşedintele va putea spune iar: mergeţi la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situaţia asta. Vă spuneam că ALDE trâmbiţează peste tot că nu susţine Guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la guvernare.

Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obţină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziţiei politice a Guvernului”, a declarat Zegrean pentru hotnews.ro.

Viorica Dăncilă a trimis, miercuri, la Cotroceni şase noi propuneri de miniştri, dintre care trei sunt parlamentari ALDE ce ar urma să preia chiar posturile lăsate vacante după retragerea oficială de la guvernare a partidului condus de Tăriceanu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.