Liviu Dragnea a ieșit pentru prima oară din închisoare. Pușcăriașul e audiat ca martor într-un dosar


Liviu Dragnea a ieșit pentru prima oară din închisoare. Pușcăriașul e audiat ca martor într-un dosar

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a avut ocazia joi să mai rupă rutina zilnică de pușcăriaș și să meargă la plimbare. Amintim că în data de 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Concret, conform Digi24, Liviu Dragnea a ajuns în jurul orei 12 la Tribunalul București, unde urmează să fie audiat ca martor în dosarul în care fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea este acuzat de corupție.

Este vorba despre procesul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit mită pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică. Procesul a început în ianuarie 2019 la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit Adevărul.ro, Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată la începutul anului trecut de către procurorii anticorupţie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada cu iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al PSD, Valeriu Zgonea a acceptat să ajute o rudă a lui Dumitru Dobrică, consilier judeţean, să fie numită într-o importantă funcţie publică, în schimbul unei şpăgi.

De subliniat că Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a explicat că ședința este secretă dată fiind calitatea publică a martorilor din dosar. Așadar, accesul jurnaliștilor în sala de judecată este interzis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.