Ioan Mircea Pașcu nu va fi plătit degeaba. Fostul eurodeputat confirmă că Viorica a decis retragerea candidaturii sale pentru postul de comisar european interimar


Ioan Mircea Pașcu nu va fi plătit degeaba. Fostul eurodeputat confirmă că Viorica a decis retragerea candidaturii sale pentru postul de comisar european interimar

Ioan Mircea Pașcu a precizat pe Facebook, miercuri dimineață, că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României, după demisia Corinei Crețu. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă, mai spune Pașcu.

"Ultima oră: am fost informat de doamna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, că a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni...", a anunțat Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook.

Amintim că liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marți Guvenului României să ia modelul Executivului Estoniei și să nu mai propună un comisar interimar fără portofoliu pentru perioada rămasă până la finalul mandatului pentru ca banii cetățenilor europeni plătitori de taxe să nu mai fie risipiți.

Totodată, în data de 6 septembrie preşedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE David Sassoli în care îi transmitea că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invoca faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.