Halucinant! Guvernul României îi ajută pe ruși să ocolească sancțiunile impuse de UE


Halucinant! Guvernul României îi ajută pe ruși să ocolească sancțiunile impuse de UE

Senatorul liberal Florin Cîțu a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care arată cum tandemul Dăncilă – Teodorovici ajută Rusia să ocolească sancțiunile economice impuse de către Uniunea Europeană.

„Dăncilă TRADEAZA România!

Dancila si bichonul ei preferat au sabotat intersele UE afectand grav pozitia si interesle Romaniei in UE .

V-am prezentat deja cum Orlando si partenerii lui rusi s-au gandit sa revigoreze o banca a regimului totalitar comunist pentru a crea un vehicul prin care Rusia sa-si realizeze interesele si obiectivele strategice in UE, fara sa fie supusa sanctiunilor si restrictiilor pe pietele de capital. Mai simplu, guvernul Romaniei ii AJUTA pe rusi sa ocoleasca sanctiunile impuse de UE.

Sa fie foarte clar. Rusia a facut mai multe asemenea vehicule fantoma de finantare si ele actioneaza in toata lumea.

Problema pentru noi este ca la un asemenea vehicul este parte si Romania prin Orlando, ministru de finate in guvernul Dancila. Bineinteles ca vorbesc despre BII.

Si acum am sa explic foarte simplu sa inteleaga si bichonul.

Pana la aparitia legii nr 129/11.07.2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, ANAF tinea evidenta si avea controlul a tot ce insemna sanctiuni emise de UE la adresa unor tari sau persoane.

Daca verificati site-ul ANAF, atunci cand functioneaza, la capitolul sanctiuni internationale veti gasi un tabel cu tarile supuse sanctiunilor de catre UE. (vezi poza)

Orlando, ANAF e in subordinea ta, nu ai nicio scuza in fata procurorilor UE. Ca sa fie clar.

Acolo sunt peste 25 de sanctiuni, pe diferite categorii.

Prin Legea nr 129/11.07.2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor devine institutia abilitata sa comunice oficial catre UE eventualele incalcari ale acestor sanctiuni de institutiile din Romania sau de persoane fizice in conducerea acestor institutii.

Asa cum prevede legea sunt responsabile atat institutiile cat si persanele in functii de decizie in respectivele institutii.

Inca din iulie 2014 UE a SOLICITAT tuturor bancilor unde UE este actionar sa atraga atentia guvernatorilor si directorilor acestor banci sa nu incalce aceste sanctiuni pentru ca pot raspunde penal.

La sanctiunile din 2014 s-au adaugat sanctiuni in 2017 si 2018, in special pentru persoane fizice.

Guvernatorii BERD si BEI au fost atentionati in mod repetat sa respecte regimul acestor sanctiuni. Orlando era/este membru in BERD si BEI din partea Romaniei si stia de aceste sanctiuni si atentionari ale UE.

Acum bomba.

Anul trecut la Varadero, Cuba, va amintit de Varadero, guvernatorii bancii lui Putin au stabilit strategia de finantare pentru viitor si au aprobat rapoartele pentru anii anteriori. Orlando s-a numit mare guvernator acolo pentru a obtine imunitate diplomatica.

Pe pagia oficiala a BII sunt prezentate proiecte finantate de aceasta banca. Acolo gasiti si finantarea unor proiecte din Rusia si Belarus. Belarus, desi pe lista de sanctiuni, este benefeciara unei finantari la care participa direct si Romania prin BII impreuna cu institutii bancare din Rusia si Belarus. Un alt proiect, un baraj energetic in Rusia. Si aici finantat tot din banii romanilor prin BII alaturi de institutii bancare care sunt folosite de companii rusesti sa nu se supuna sanctiunilor internationale.

BII a finantat cel putin doua proiecte majore in Rusia si Belarus. Pana aici simplu. Orlando ai inteles?

Problema penala pentru Viorica si bichonul ei (Orlando) este nu numai ca au bagat banii romanilor intr-un vehicul al lui Putin dar AU INCALCAT GRAV directivele referitoare la sanctiunile UE pentru Rusia, Belarus etc. Nu mai zic ca partenerii nostri americani se iau cu mainile de cap.

Tot ce am scris prezinta un lucru CERT si GRAV.

-Din 2014 eurodeptuatii PSD au votat de fiecare data pentru Rusia, cel mai recent in martie 2019, Zoana vota cu doua maini, si impotriva intereslor UE si ale Romaniei. Inselaciunea guvernului PSD a continuat.

- Fara sa ne intrebe Orlando a pompat zeci de milioane in acest vehicul financiar rusesc care spera el nu va atrage atentia nimanui. Este evident acum ca planurile lui Dragnea si ale Vioricai erau aletele si nu includeau un parteneriat onest alaturi de UE si SUA.

- Au incalcat cu buna stiinta si in mod repetat folsindu-se de banii romanilor sanctiunile UE si ale partenerilor nostri nord atlantici.

Adresez o intrebare publica Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor cat si condcerii SIE:

- de ce poporul roman, UE si partenerii nostri americani nu sunt informati despre opreatiuni nelegale desfasurate sub directa indrumare si aprobare a lui Orlando din pozitia de guvernator al BII?

V-am informat eu si va spun si ce urmeaza sa fac.

Conform directivei UE referioare la aceste sanctiuni sunt responsabile si persoanele fizice. Voi sesiza CE pentru a aplica sanctiuni individuale Vioricai Dancila si lui Eugen Orlando Tedorovici asupra activelor acestora si a dreptului de a circula liber in UE.

E momentul ca UE sa stie ca acest guvern PSD este toxic. i Din prima zi guvernarea PSD a fost alaturi de Rusia si impotriva UE si SUA.

#NuLuamPrizonieri #RomaniiTrebuieSaStie

Surse foto: CE “ Măsuri restrictive adoptate de UE ca răspuns la criza din Ucraina” , ANAF, BII, Russia Business Today”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.