Scenariul care aruncă în aer mariajul Pro România-ALDE: Lui Tăriceanu i s-a tras partidul de sub picioare! Și Ponta are probleme! EXCLUSIV


Scenariul care aruncă în aer mariajul Pro România-ALDE: Lui Tăriceanu i s-a tras partidul de sub picioare! Și Ponta are probleme! EXCLUSIV

Analistul politic Stelian Tănase a analizat în exclusvitate pentru Podul.ro noua alianță politică formată din ALDE și Pro România. 

Concret, politologul a atras atenția că alianța dintre cele două formațiuni politice nu are cum să reziste, iar drept dovadă și Tăriceanu și Ponta au parte de contestatari în propriile partide. Stelian Tănase a subiniat că, de fapt, nu a fost o alianță între două partide, ci "a fost un fel de uniune fraternă a lui Victor Ponta cu Tăriceanu pe persoană fizică".

"Au făcut o construcție care nu are cum să reziste și care a stârnit din prima clipă animozitate în propriile partide. Tăriceanu se vede părăsit de toată gașca din ALDE și, de asemenea, Ponta, deși încă nu e părăsit, a avut critici importante din partea unor membri importanți precum Mihai Tudose. Nimănui nu i-a plăcut această chestiune care s-a făcut peste capul unor personaje importante din cele două partide. A fost un fel de uniune fraternă a lui Victor Ponta cu Tăriceanu pe persoană fizică. Normal că partidele au reacționat. Aducerea unor alți oameni în partid care vin din alt partid amenință locul fiecăreia. Nimeni nu e dispus mai ales în partidele mici să își riște poziția pentru că vine Vasilică sau altcineva", a explicat analistul politic. 

Totodată, Stelian Tănase a precizat că realitatea politică e că lui Tăriceanu i-a fost tras partidul de sub picioare, întrucât ALDE a fost creat ca o balama a PSD-ului, iar în momentul în care a trecut în opoziție și-a pierdut menirea. În acest sens, analistul politic a subliniat că printre membrii ALDE este plin de fripturiști pesedizați interesați în a obține funcții și care, pe cale de consecință, nu sunt de acord cu intarea formațiunii politice în opoziție.

"Senzația mea e că i-au tras lui Tăriceanu partidul de sub picioare. De ce? E foarte simplu. Pentru că acest partid a fost creat ca să slugărească PSD. Întâi, Tăriceanu care a plecat de la PNL în 2014 s-a dus la Ponta și i-a lustruit ghetele. Funcția ALDE a fost să aducă voturi, să creeze un aliat PSD-ului. Nu avea altă funcție, nici politică, nici ideologică, de niciun fel. În momentul în care Tăriceanu a renunțat la această funcție pentru care fusese creat cu multă muncă subterană și spirijin din anumite structuri și a trecut în opoziție față de PSD, ALDE și-a pierdut rațiunea de a fi. Și normal, cei care s-au dus acolo ca fripturiști, colorați în roșu, la ALDE, pentru a primi funcții, nu au înțeles deloc această manevră, căci ei erau acolo pentru niște funcții și nu pentru un partid pe bune. Nu știu ce le poate promite Tăriceanu. Nu au venit la ALDE pentru că au crezut în ideea liberală, au venit pentru a primi un post de primar, de prefect, de deputat, de senator, de ministru. De asta au venit. Dacă Tăriceanu nu le mai furnizează acest lucru, ei pleacă", a conchis Stelian Tănase pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.