Un deputat devoalează falsa opoziție a partidului 4%: De fapt, ALDE e în vacanță. Cum a protejat Tăriceanu una dintre cele mai toxice OUG ale PSD


Un deputat devoalează falsa opoziție a partidului 4%: De fapt, ALDE e în vacanță. Cum a protejat Tăriceanu una dintre cele mai toxice OUG ale PSD

Deputatul USR Claudiu Năsui devoalează falsa opoziție a partidului 4% condus de Tăriceanu. Concret, parlamentarul semnalază că atunci când trebuie să facă opoziție reală, ALDE dă bir cu fugiții din Parlament. 

A fost și cazul OUG 114. Partidul lui Tăriceanu a fost absent de la votul din comisie pentru a proteja OUG 114, așa cum relatează Claudiu Năsui în cele ce urmează:

"În teorie ALDE intră în opoziție, în practică intră în vacanță.

OUG 114 rămâne blocată în parlament la doar un vot, din cauza absenței ALDE și UDMR.

Votul pentru amânare a trecut cu 11 voturi la 10, la doar un vot diferență.

De multe ori politicienii zic una și fac alta. Hai să vedem cine critică OUG 114 doar în studiouri de televiziune, dar la vot se schimbă. În comisia pentru buget-finanțe se discută faimoasa ordonanță 114. Această comisie are 24 de membri: 10 PSD, 7 PNL, 2 USR, 2 minorități, 1 UDMR, 1 ALDE și 1 PMP.

UDMR și ALDE, însă, au fost absenți. Suficient cât să dea majoritate PSD. O strategie duplicitară pe care o cunoaștem bine. Nu vin la vot în momente cheie suficient cât să încline balanța într-o direcție.

Din opoziția reală nu a lipsit nimeni. Îi mulțumesc colegei Cristina Prună că a venit la comisie ca să avem prezență 100% și la USR.

Cu toate acestea nu a fost suficient. USR+PNL+PMP am avut 10 voturi, iar majoritatea PSD+minorități a avut 11. Așa că OUG 114 supraviețuiește", spune deputatul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.