Consilierul economic al lui Ludovic Orban, victimă a incompetenței din cadrul ISU: Nu e admisibil așa ceva! Nu simt nici o reformă sub dl. Arafat


Consilierul economic al lui Ludovic Orban, victimă a incompetenței din cadrul ISU: Nu e admisibil așa ceva! Nu simt nici o reformă sub dl. Arafat

Consilierul economic al lui Ludovic Orban, Bogdan Glăvan, semnalează un episod care arată că incompetența, delăsarea, proasta organizare se regăsesc inclusiv la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), instituție condusă de Raed Arafat.

Concret, economistul relatează că a mers într-o zi la ISU având nevoie de informații privind avizul unui proiect, dar a avut parte de o surpriză și anume faptul că nu era nimeni care să-l ajute, căci avea loc o festivitate la care participa toată lumea din instituție

Astfel, Bogdan Glăvan a fost nevoit să plătească un consultant pentru a primi informațiile de care avea nevoie, deși, precum orice cetățean, plătește taxe și impozite din care statul, doar teoretic din păcate, trebuie să furnizeze servicii de calitate.

Pe cale de consecință, economistul Bogdan Glăvan atrage atenția că nu simte nicio reformă la ISU sub managementul lui Arafat și atenționează că toate instituțiile statului român trebuie reformate din temelii: "Nu e admisibil ca un cetățean, care susține cu cârca toate aceste monopoluri de reglementare, să fie tratat cu fundul și trimis la plimbare să caute consultanți care să-l lămurească".

Redăm relatarea lui Bogdan Glăvan:

"Săptămâna trecută am fost pe la ISU, am uitat să vă zic. În clădirea aia care, știți, n-are autorizație. La intrare, aceeași atmosferă ca în toate agențiile de reglementare din țara asta, DSP, DSV etc.: simți că ai pășit într-o NO ENTRY ZONE, pe un teren minat și e bine să nu mai faci un pas, altminteri riști să fi luat de guler și aruncat afară în praf.

Am întrebat pe ofițerul de la poartă cine îmi poate oferi informații în legătură cu un proiect ce necesită avizare. M-a îndrumat total greșit către un birou exterior clădirii, pe ușa căruia angajații au postat un afiș mare cu ACESTA NU ESTE UN BIROU DE DE RELAȚII CU PUBLICUL.

Luminat, m-am întors la ofițerul respectiv și i-am spus exact așa: Totuși, un birou de relații cu publicul aveți?
S-a uitat lung și vizibil încurcat la mine, a încercat să mă măsoare din cap până în picioare și mi-a șoptit: "Știți, v-aș fi chemat un inspector să vorbiți cu el, nu e problemă, dar acum are loc o festivitate și toată lumea participă la ea".

Bravo. Așa se combate corupția în România. Cu legalizarea șpăgii prin firmele de consultanță pe care și le-au înființat tot angajații de la ISU, DSP și DSV.

La câteva zile am plătit suma respectivă unui consultant și m-am lămurit.

Concluzia: aceste instituții trebuie reformate din temelii. Toate. Nu e admisibil ca un cetățean, care susține cu cârca toate aceste monopoluri de reglementare, să fie tratat cu fundul și trimis la plimbare să caute consultanți care să-l lămurească. Dacă trebuie să plătesc consultanți atunci înseamnă că poporul nu mai are nevoie de ISU, DSP și DSV și ele trebuie desființate, e foarte simplu.
***
Nu simt nici o reformă sub dl. Arafat, asta e.
***
Lupta anticoruptie nu e tot. Am spus-o de ani de zile. Cine are creierul cât un purice juvenil nu poate urmări mai mult decât niște sloganuri, eroi naționali care se bat cu bandiții și activiști în piața Victoriei. Cine are un minim de virtuți înțelege că reforma pe care o clamăm toți este complicată, greu de implementat și necesită măsuri mai multe și mai dure decât pare la prima vedere.
***
Să sperăm că la următorul cutremur nu e vreo festivitate, avansări în grad, pensionări la excepțional cu salată de boef și bezele", spune economistul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.