FOTO Cineva a încercat să INCENDIEZE zona retrocedată din Parcul IOR! Posibilele SEMNALMENTE ale piromanilor


FOTO Cineva a încercat să INCENDIEZE zona retrocedată din Parcul IOR! Posibilele SEMNALMENTE ale piromanilor

Cineva a încercat în mod premeditat, miercuri, în miezul zilei și în văzul lumii, să incendieze zona retrocedată din parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut și ca Parcul IOR sau Parcul Titan din Capitală), zonă frecventată de numeroși cetățeni.

Informația a fost postată pe Facebook de Cătălin Hulea, care oferă și o serie de semnalmente ale unor posibili suspecți care au fost remarcați în zonă, cât și fotografii inedite (cele 3 expuse în interiorul articolului) de la locul faptei care prezintă cele trei zone în care a fost pus focul

”Miercuri, 21.08, în jurul orei 14.00 cineva a încercat să dea foc zonei retrocedate din parcul IOR.

Nu a fost un incendiu cauzat de neglijența cuiva, au fost cel puțin trei focare, primele două foarte aproape unul de celălalt, în zona în care ies oamenii la plimbare cu câinii, al treilea la 20-30 de metri mai încolo, dincolo de cărarea care pornește de la gura de metrou și merge spre lac.

Se pare că cel care a dat foc a făcut tot posibilul pentru ca pagubele să fie cât mai mari: focul a pornit de sub grămezile de lemne lăsate acolo de iresponsabilii care s-au ocupat de <toaletarea> parcului, și nu a pornit dintr-un singur loc (primele două focare s-au unit și a rezultat un foc destul de mare care se apropia de molizii de la marginea zonei retrocedate).

Suspecți: nu pot băga mâna în foc (ca să fac haz de necaz) dar am văzut doi indivizi care ar putea avea legătură cu incendiul (dar nu au legătură unul cu celălalt):

1. Un bărbat cam de 35-40 de ani, 1.75-1.80, solid dar și cam gras, cu un început de burtă. Purta un tricou gri, bermude și o sapcă închisă la culoare. Pe ăsta l-am văzut înainte de a începe să iasă fum, umblând de colo-colo prin zona dintre primele focare și gardul parcului și a dispărut ulterior.

2. Un băiat (bărbat) care arată a homeless. Are cam 1.70, e șaten, foarte slab (ascuțit), are niște tatuaje de mici dimensiuni pe brațe și pe picioare. În mod evident are probleme psihice, se mișcă dezordonat și vorbește cam fără noimă. Strângea pungi de plastic prin zona în care fuseră focurile. Îl recunoașteți după faptul că întreabă toți trecătorii cât e ceasul.

PS: Ceea ce este cu adevărat trist este că sala de sport de peste drum era destul de populată și erau vreo 15 gură cască prin sală care se uitau la foc; doar doi oameni din sală s-au gândit să sune la 112. Și că veni vorba, de data asta s-au mișcat foarte repede, atât pompierii cât și polițiștii. cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă”, scrie Cătălin Hulea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.