Mizerabila DIVERSIUNE putinistă ”Caracal-Deveselu”. De la Cristoiu și Tolontan, la afaceristul apropiat de PSD care a încercat să MITUIASCĂ un ofițer american de la Kogălniceanu


  • ACP
  • Aug 12, 2019 11:11
  • 5179
Mizerabila DIVERSIUNE putinistă ”Caracal-Deveselu”. De la Cristoiu și Tolontan, la afaceristul apropiat de PSD care a încercat să MITUIASCĂ un ofițer american de la Kogălniceanu

A rămas stabilit – dacă vorbim de traficul de persoane și prostituție cu minore la Caracal, menționarea militarilor americani de la Deveselu e reper obligatoriu în mintea răvășită a celor câțiva care se rătăcesc pe pagina fabricii de propagandă Sputnik, dar și pentru cei care încă îi mai ascultă pe Cristoiu, Tolontan & Co.

Militarii americanii ar fi parte din răul imens care se întâmplă în țara asta, anume traficul de minore în vederea prostituției, unii dintre ei fiind clienți, iar alții, probabil, făcând parte din rețelele de infractori – în definitiv, această mizerie a fost susținută în publicații cunoscute sub iscălitura unor jurnaliști știuți, deși NU există nici măcar o singură dovadă în acest sens, cât de infimă, care să incrimineze vreun militar american de la Deveselu, ori de oriunde de la noi din țară.

În realitate, este vorba de o situație Radio Erevan clasică.

Dacă ne referim la militarii americani din România, primul reper este cea mai veche, mai mare și mai importantă bază a lor de aici, cea de la Kogălniceanu, înființată în 2004. Pe lângă numărul mare de soldați staționați aici, alături de o mulțime de tehnicieni ori de piloți, se află și mulți care sunt în tranzit, dinspre sau către zonele fierbinți, de conflict.

Despre avioanele lor se știe că patrulează ori au alte misiuni deasupra Dobrogei și a Mării Negre, iar elicopterele lor negre au survolat în mai multe rânduri plajele pline cu turiști. Nu de puține ori, în weekend-uri cu precădere, către seară, militarii americani sunt văzuți în grupuri mici prin oraș ori pe plajă. Deși sunt îmbrăcați civil sunt ușor de recunoscut – tineri blonzii dar și cu câte unul-doi afroamericani în grup, bine făcuți și, după cum merg, veniți de la muncă fizică grea, reținuți, aproape sau de-a dreptul timizi, cu aerul unora care se află departe de casele lor, de lumea lor.

Ca să ajungă la Constanța, militarii trec obligatoriu prin Ovidiu, pe drumul european plin de prostituate pe care, de multe ori, le ghicești că sunt minore. De altfel, la Constanța sunt mereu mulțimi de prostituate pe marginea drumului, la vedere, în special în partea de nord a orașului, către Ovidiu. În toți acești ani de când funcționează baza militară americană de lângă aeroportul militar de la Kogălniceanu, NU a existat niciodată nici măcar un singur caz de militar american care să fi fost acuzat de o legătură, cât de măruntă, cu prostituția sau cu rețelele de trafic de persoane.

Militarii americani au făcut voluntariat alături de elevii și profesorii din zonă, au renovat instituții de învățământ, au participat la curățarea de gunoaie a zonei, nicidecum să fi comis infracțiuni – mai multe detalii AICI.

În schimb, dinspre un controversat afacerist legat ombilical de autoritățile PSD a avut loc un scandal trecut repede cu vederea de brava parte a presei care reclamă acum probleme imaginare la Deveselu, anume o încercare de mituire a americanilor care conduc baza militară. Dumitru Martin – fratele fostului prefect PSD de Constanța, Gheorghe Martin, și unchiul deputatului PSD Eduard Martin – a fost arestat, în decembrie 2015, de agenți FBI, pe aeroportul din San Francisco, după ce a oferit în România un milion de dolari unui ofițer superior american, pentru a câștiga un contract cu baza militară de la Kogălniceanu, în valoare de 10 milioane de dolari – mai multe detalii AICI.

Acesta este singurul mare scandal de la o bază militară americană de la noi, pâna în prezent. În toți acești ani, nici cei staționați, nici cei aflați în tranzit, dintre militarii americani, NU au comis vreo infracțiune de vreun fel, fie aceasta cu mult mai puțin gravă decât condamnabilul trafic de persoane.

Logica ireversibil contorsionată a celor care acuză fără nici o umbră de dovadă implicarea americanilor de la Deveselu în traficul de minore, pentru prostituție, este susținută cu binecuvântarea celor care lucrează oficial împotriva țării noastre, a propagandiștilor putiniști de la Sputnik și de pretutindeni. Unii o fac cu bună știință, în mod premeditat, alții ca utili ai Kremlinului, dar împreună răspândesc o minciună menită să acuze anapoda un rău mare acolo unde nu e, ba din contră, de unde avem susținerea celui mai mare aliat al nostru împotriva Imperiului răului cu care, din nefericire, suntem vecini.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.