ACUZAȚII dure la adresa lui Tolontan: Manipulează mizerabil! Revarsă minciuna ordinară că soldații americani de la Deveselu ar fi fost implicați în ororile de la Caracal. MOMENTUL spune totul


ACUZAȚII dure la adresa lui Tolontan: Manipulează mizerabil! Revarsă minciuna ordinară că soldații americani de la Deveselu ar fi fost implicați în ororile de la Caracal. MOMENTUL spune totul

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) îl acuză în termeni duri, pe Facebook, pe jurnalistul Cătălin Tolontan, după ce acesta a semnat și a promovat, în Libertatea, publicație pe care o conduce din postura de director,  controversatul articol intitulat ”16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani”, articol care,  potrivit lui Marian, este ”o manipulare ordinară” menită să reverse anti-americanism visceral și să insinueze, în lipsa oricăror dovezi, de orice tip, că soldații americani de la Deveselu ar fi fost implicați în recenta tragedie de la Caracal – ceea ce este o minciună incalificabilă.

De asemenea, Mircea Marian enumără aspectele trecute sub tăcere de ”deontologii” de la Libertatea și amintește că jurnalistul Cătălin Tolontan (directorul Libertatea) a fost plătit, ani buni, cu 35.000 de euro pe lună de către Dan ”Felix” Voiculescu, șeful Antena 3 și fost pușcăriaș de drept comun.  

Nu în ultimul rând, Mircea Marian explică și faptul că rostogolirea unei astfel de manipulări în preludiul întâlnirii dintre Iohannis și Trump arată că această provocare a fost gândită cu o adresă cât se poate de clară.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Mircea Marian:

”Articolul de azi din Libertatea, intitulat <16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani> este o cumplită mostră de manipulare, minciuni prin omisiune și supoziții lipsite de orice consistență. O rușine.

A) Tot titlul se bazează pe o declarație și o încheiere dintr-un dosar din 2012-2013. Dar lucrările la Deveselu au început, oficial, în octombrie 2013. Au fost, înainte de octombrie 2013, ingineri sau alți angajați ai departamentului Apărării la Deveselu? Probabil. Dar era datoria articolului să facă această precizare. Au stat aceștia suficient de mult încât să merite riscul - și o să explic termenul `risc` - să meargă la prostituatele din Caracal? Nu știm.

B) Folosirea prostituatelor de către militarii americani se pedepsește cu un an de închisoare și excluderea din armată. Acest articol din codul militar american nu este literă moartă, cazul cel mai celebru fiind al agenților Secret Service prinși în Columbia la prostituate. În Columbia, btw, prostituția este legală.

C) Toți militarii americani care pleacă peste hotare sunt instruiți în legătură cu utilizarea serviciilor prostituatelor, adică li se reamintesc riscurile penale și li se spune că, de obicei, acele femei sunt forțate și ar putea face parte din rețele de trafic de carne vie - o chestiune în a cărei combatere SUA sunt puternic implicate.

Articolul din Libertatea omite aceste fapte și reușește performanța să arate că între baza de la Deveselu și mafia chineză nu sunt mari diferențe: niște nenorociți protejați de autoritățile corupte române. Sugerează că militarii americani sunt, indirect, responsabili de moartea a două tinere fete din Caracal.

Sunt convins că vor fi mulți care-i vor crede pe cei de la Libertatea, eu spun că este o manipulare ordinară. Faptul că acest articol apare cu opt zile înainte de întâlnirea dintre K.I. și Trump este, precis, o fericită coincidență. La fel ca și faptul că directorul Libertății a fost plătit, ani buni, cu 35.000 de euro pe lună de către Dan Voiculescu”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.